Thursday, June 29, 2017

Raya 2017 #2

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sambung cerita Raya 2017..
Raya Kedua kami keluar ke TESCO Manjung..
Cari peralatan untuk baiki saluran paip rumah MIL..
Sambil-sambil tu shopping susu dan stoking Amani & Imani..
Cari barang dekat MR. D.I.Y, Tesco..

Singgah makan KFC dan tapau KFC sebab ada saudara jauh nak datang..
Buat tambah-tambah lauk..
Singgah farmasi cari Ubat MIL..
MIL makan lemang, kaki dia sakit..So kena cari ubat tahan sakit dia..

Balik je rumah, ada tetamu menanti.. Hehehe..
Rayakan.. Memang keluar masuklah tetamunya..
Sampai ke petang..
Lepas tu kami pula keluar ke rumah sepupu suami di Changkat Lada..
Balik je dah malam.. Tak sempat encik suami nak baiki saluran paip tu..
Memang keletihan dan terus berehat jelah..


12 comments:

  1. Cute ja anak2 serba pink....

    ReplyDelete
  2. Penuh aktiviti ye Sha =)

    Selamat hari raya Sha =) Warna pink samalah dengan tema hari raya pertama Siqah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a Siqah.. Sebab cuti singkat memang sepenuhnya dirai..

      Delete
  3. Wahhh raya kedua dah jenjalan makan kepci ye...

    ReplyDelete
  4. sambung esoknya ganti saluran paip 😂

    ReplyDelete
  5. Best ye amani imani dpt blk kampung. Selamat hari raya sha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best pun.. Seronok sebab balik kampung kan..

      Delete
  6. itu la sha.
    bila time raya ni, especially minggu pertama tu, memang rumah x sempat kemas.
    tetamu kuar masuk.
    umah mak aida tu, kami nak baring pun tak sempat.
    ada skali tu baru nak angkat takbir solat maghrib, ada tetamu sampai :)
    adududuhai... tetamu tu solat dulu lah before makan hi hi hi...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »