Wednesday, July 22, 2020

Filem Korea | Peninsula (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Paling ohsem untuk ditengok adalah babak kejar mengejar pada minit 30.. Memang ohsemlah.. Selamba je budak perempuan tu bawa kereta dan langgar zombie.. hahaha.. Adegan dengan zombie tak berapa banyak tapi adegan kejar mengejar guna kereta memang power.. Dah macam tengok fast and furious versi zombie je.. hehehe.. Itu antara keseronokkan menonton filem ini.. Yang lain tu agak biasa-biasa je.. Tak setanding Train to Busan.. Ini pandangan Sha lah.. Babak sedih dia okaylah.. 

Movie: Peninsula
Also Known As: Bando , Train to Busan 2 , Train to Busan Presents: Peninsula , Train to Busan 2: Peninsula
Director: Yeon Sang Ho
Genres: Action, Horror, Drama, Zombies
Country: South Korea
Release Date: Jul 15, 2020
Duration: 1 hr. 56 min.
Peninsula takes place four years after the zombie outbreak in Train to Busan. The Korean peninsula is devastated and Jung Seok, a former soldier who has managed to escape overseas, is given a mission to go back and unexpectedly meets survivors. (Source: Well Go USA Entertainment)

3 comments:

  1. adik atie ckp tak best sngt.. hmm taktau la

    ReplyDelete
  2. Mama nak kena Cari citer ni.. mesti beat

    ReplyDelete
  3. x tgk lagi. sbnr nya tak puas hati sbb bkn Gong Yoo yg jd hero hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »