Wednesday, July 29, 2020

Drama Korea | Soul Plate (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lagi drama pendek yang Sha tonton di Youtube.. Kali ini lakonan kumpulan K-Pop Astro.. 6 lelaki kacak bersama seorang perempuan.. Yang bestnya ada makanan.. Geram betul tengok buah anggur dia.. Hijau dan bulat.. Kalau dapat, bestnya.. hehehe

Drama ini mengisahkan 6 orang angel yang didenda turun ke bumi dan merawat roh manusia dengan makanan.. Syok bila ada beberapa makanan yang dikongsikan..

Nak tengok drama dia? Klik link bawah ini..

Perkongsian resepi dari drama ini klik link bawah ini..

Drama: Soul Plate
Also Known As: Soulpeulleiteu, Soul Plate: A special K-Food story written by six angels, Soul Mate
Genres: Food, Fantasy
Country: South Korea
Episodes: 6
Aired: Oct 25, 2019 - Nov 29, 2019
Aired On: Friday
Duration: 15 min.
A drama about ASTRO members -who are angels and descendants of Raphael- running a restaurant. They heal and comfort people visiting their restaurant with soul food. (Source: Kpopmap)

Pelakon pelakonnya..

3 comments:

  1. macam best story line, tapi atie kurang dgn bahasa korea ni..
    tak enak teliga mendengar huhuhu

    ReplyDelete
  2. dulu bila dengar nama group ni, confius dengan tv astro..haha

    ReplyDelete
  3. ohhh dah lama tak layan drama yang promote k-pop band ni.. last time tengok drama featuring got7

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »