Thursday, July 23, 2020

Novel | Komplot Seram & Thriller: Janji

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Okay.. Cover memang tak cun.. Boleh dibaiki.. Tapi isi dalam not bad tau.. Walaupun tak semua namun masih okay untuk dibaca.. Kompilasi cerpen pendek yang bertemakan Janji.. Ada beberapa penceritaan yang menarik dan bagus untuk dijadikan novel penuh.. Lama dah buku ini dalam simpanan, tak berapa mengujakan untuk dibaca sebab covernya.. Malam ini rasa nak cabar diri menyelesaikan buku-buku yang susah nak dimulakan pembacaan.. Gituu.. hehehe..


"Mungkir janji maut menanti"

Antara tajuk yang ada ialah:-
1. Bermalam di Lembah Cinta oleh Noreey
2. Bukan Salahku oleh Hayatie Arif
3. Bukan Syahid Maujud oleh Che Zerry
4. Eksperimen oleh Mizz Honeyme
5. Janji Nak Temankan oleh Ain Borhan
6. Indah Kemboja oleh Norhanisamila Arifin
7. Janji Bidadari oleh Emma Kasim
8. Erti Korban oleh Shima Basri
9. Kerana Janji oleh Amyliey Haizani
10. Mantera Kasih oleh Rosnariah Ola
11. Misteri Rumah Penginapan Amani oleh Pn Fakarina
12. Obses oleh Fatim Khairani
13. Tih Senah oleh Balqis Jaz
14. Wajah di Sebalik Cermin oleh Mohd Rizal Abdul Razak
15. Entiti ileh Fariesya Fauzy
16. Janji Soraya oleh AC Jaffrie

Sha baca dan selesai pada 20.07.2020..

Koleksi peribadi Sha.. Tapi dah swap dengan rakan Facebook..
Published 2017 by Pena Padu

4 comments:

  1. timm dah lma tak baca novel, huhu..

    ReplyDelete
  2. Novel Fixi & R.A.M x layan ke...

    Janji soraya mcm prnah dengar, novel lame ke..

    ReplyDelete
  3. byk cerita pendek begini selalunya akan cpt habis kan?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »