Saturday, July 11, 2020

Drama Korea | Mermaid Prince (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini pendek dan tajuk tu tak menggambarkan isinya.. Drama ini bukanlah pasal mermaid.. Tapi pasal seorang lelaki yang tak boleh merasa apa yang disentuh sehinggalah datang seorang gadis.. Hanya gadis tersebut dapat memberikan beliau rasa apabila disentuh.. Memang menarik sebab penyakit ini katanya disebabkan psikologi.. Hurm.. Dalam masa yang sama ada juga disampaikan mengenai cinta.. Perasaan yang bila dia datang, memang sukar nak ditepis.. Tak semestinya kita berada disamping orang itu, orang itu akan perasan kita melainkan kita luahkan..

Boleh tengok dekat SINI..

Mermaid Prince (2020) poster
Drama: Mermaid Prince
Also Known As: The Little Mermaid
Genres: Mystery, Romance, Drama, Fantasy
Country: South Korea
Episodes: 6
Aired: Apr 24, 2020 - May 29, 2020
Aired On: Friday
Duration: 14 min.
Tells the romance story of a girl named Hye Ri. She goes to Gangwon Province on a graduation trip with her friends. There she meets a mysterious man Woo Hyuk who runs a guest house. She gets attracted and closer to him and decides to name him “the mermaid prince”.

2 comments:

  1. mermaid prince tu nama penyakit ke?

    ReplyDelete
  2. rasanya ada tengok sikit macam mana penyakit dia boleh terjadi. Tengok part doktor tu explain mungkin sebab nampak video dekat fb kot

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »