Thursday, July 16, 2020

Random Photo 2020 #6

Assalamualaikum..
Hye semua..

Antara yang menarik dalam galeri telefon Sha.. hehehe... Kebanyakkannya makanan lah.. Inipun mana yang tak delete lagi je..

Aiskrim potong.. Sedap juga.. Sha beli 4 rasa.. Coklat, Vanila, Strawberry dan Keladi.. Puaslah anak-anak nie makan.. Cuma kena potonglah bila nak makan..

Lama tak makan maggie.. Saje buat maggi goreng dengan telur separuh masak.. hehehe..

Anak dara ini kuat melawa.. hehehe.. Layan kan aje..

Pegaga crispy namanya.. sedap makan camnie je ataupun dengan nasi.. Memang layan.. Sebekas RM12..

Kek marbel.. Pengasuh anak bagi..

Mulberry depan pejabat.. Banyak juga.. Kalau warna macam ni, rasa dia masam manis..

Rempeyek kacang dal yang disaluti serbuk telur masin.. Sedap.. sebalang ini RM15

Mee Hailam RM5 tanpa sayur.. Penuh isinya.. Ada udang, sotong, ayam, tauhu kering dan fish ball.. Memang puas hatilah makan.. Selambak meenya..

Sos kuih udang.. Dari Melaka.. sedap sos nya..

6 comments:

  1. Gambar banyak2 buat random photo kan...at least tak rasa bersalah nak delete gambar...

    ReplyDelete
  2. terliur tengok gambar2 makanan..pegaga crispy tu pernah try, sedap..

    ReplyDelete
  3. First time nampak pegaga crispy. Selalunya makan sebagai ulam je.

    ReplyDelete
  4. sedapnya semua makanan di atas ni

    ReplyDelete
  5. Sesekali memang teringin makan mee segera.

    ReplyDelete
  6. Salted egg peyek tu dah makan..ammi suka tapi husband ammi kata manis sikit. (letihlah nak layan tekak org kuat pedas ni) hahahah..

    Sos Baha tu mendiang nenek ammi memang suka. Asal ammi balik rumah mertua mesti beli buat stok untuk dia dulu sbb dia sejenis makan nasi dengan sos.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »