Wednesday, July 8, 2020

Filem China | Inference Notes (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang menarik.. Menggunakan matematik untuk mengumpulkan data dan melakukan pembunuhan menggunakan kebarangkalian tanpa menyentuh mangsa.. Memang ohsemlah.. Demi menyelamatkan seorang pelajar perempuan, seorang remaja lelaki dibunuh.. Memang menarik bila tengok filem ini.. Manusia yang pandai merasakan dirinya bermakna berbanding mereka yang tak pandai.. Jadi membunuh orang yang tak berkepentingan bukanlah bermasalah..

Nak tengok?? Klik SINI..

Inference Notes (2017) poster
Movie: Inference Notes
Also Known As: Tui Li Bi Ji
Genres: Suspense, Mystery, School
Country: China
Release Date: Nov 24, 2017
Duration: 1 hr. 30 min.
The story tells us about a genius girl Xia Zao An who got involved in a conspiracy of probability killing after a heart transplant. With everyone around her as possible suspects, she shall solve this through layers of reasoning and pursue after the killer.

9 comments:

  1. uih dasyat giler perempuan tuh. akak download citer ni kat mana?

    ReplyDelete
  2. Macam pernah tengok rasanya...tak ingat dah

    ReplyDelete
  3. Alamak lemah matematik, takut nak tengok haha

    ReplyDelete
  4. mcm menariks....tq for review

    ReplyDelete
  5. dah tengok movie ni... memang best

    ReplyDelete
  6. akak selalu tengok movie2 ni kat mana..
    hahaha share laaa link =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu kalau filem atau drama China, akak tengok kat Youtube je Siti.. Akak sertakan link dia kat entry..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »