Wednesday, November 24, 2021

Drama Korea | Hellbound (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Gilalah cerita ini.. hahaha.. Manusia yang merasakan dirinya suci tanpa dosa bersorak dan bergembira melihat manusia yang dikatakan berdosa dihukum.. Seriouslly memang gila.. Menyampah pula Sha tengok polis yang talam dua muka tu.. Ish.. geram.. Tapi memang agak mnyedihkanlah bila baby pn dapat juga decree, padahal baru je lahir.. Dosa apalah pun yang baby tu buat kan.. Cerita yang buat kita berfikir tentang perangai manusia ini.. Best.. 

Tapikan ending dia tu lagi mengerikan.. Conform akan ada sambungan untuk drama ini.. Harapnya tak lah terlalu lama.. Huhuhu..

Drama: Hellbound
Also Known As: The Hell , Jiok
Screenwriter & Director: Yeon Sang Ho
Genres: Mystery, Horror, Drama, Supernatural
Country: South Korea
Episodes: 6
Aired: Nov 19, 2021
Aired On: Friday
Original Network: Netflix
Duration: 50 min.
A story about otherworldly beings who appear out of nowhere to issue a decree and condemn individuals to hell. These supernatural events cause great mayhem and enable the religious group The New Truth to grow in influence. A few people, however, become suspicious about its activities and begin investigating its involvement in mysterious events. (Source: IMDb)

Adapted from the webcomic "Hellbound" written by Yeon Sang Ho and illustrated by Choi Kyu Seok

4 comments:

  1. belum nak tengok.. rasa macam ngeri je

    ReplyDelete
  2. Eh, Ah In eh? Favourite! :) Kalau dia berlakon, tak terkejut sangat lah kalau cerita ni berat dan pelik..haha

    ReplyDelete
  3. Cerita baru lagi ni. Belum tengok lagi. Pelakon semua hebat hebat. lain sikit rupa Yoo Ah In bila berambut panjang.

    ReplyDelete
  4. tu lah harapnya season 2 nanti pengarah explain la balik semua persoalan dalam season 1

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »