Friday, November 26, 2021

ebook | Hajat oleh Ilya Abdullah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Misi membaca dari Rak buku Maya Sha.. hehehe.. Kali ini Sha pilih novel seram bertajuk Hajat..

Sebuah kisah mengenai manusia yang terlalu terperangkap dalam rasa sayang dan cinta sehingga sanggup meminta dengan jin dan syaitan.. Dzaf yang yang telah kematian isterinya Helena berterusan diganggu mayat Helena.. Walaupun Dzaf pernah berniat untuk melakukan Hajat namun dia tak sampai hati ingin menyiksa jasad Helena.. Jadi siapa sebenarnya yang melakukan Hajat sehingga Dzaf diganggu teruk.. Sebuah cerita yang memang tak disangka pelakunya siapa.. Bila dah nak habis barulah penulis bongkarkan kebenaran yang berlaku..

Betullah manusia bila dah terbuai dengan perasaan tanpa mengingati kuasa Allah, akan hanyut dan tenggelam dalam perbuatan yang salah..

Sha baca dan selesai pada 26.11.2021

Sha beli dengan penulis dan baca menggunakan aplikasi Google Play Books..
Published 2021 by Ilya Abdullah

1 comment:

  1. Dah terpesong sangat bila meminta pertolongan pada jin. In realiti, ada je yang sanggup buat demi cinta, kan. Mintak dijauhkanlah.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »