Monday, November 29, 2021

Drama Korea | Hospital Playlist 2 (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hotel playlist ini memang memaparkan perkara yang kita susah nak dapat macam kawan baik yang selalu ada dengan kita, terima kita seadanya.. Pelik macam mana pun kita, kawan tu tetap dengan kita.. Drama ini juga paparkan tak semua penyakit tu berjaya diubati.. Ada je yang bila dah tertakdir kesedihan, kehilangan, kematian tetaplah perkara tu terjadi.. Doktor pun manusia macam kita, ada emosi.. 

Ada je babak kelakar dan cinta tapi Sha memang jatuh cinta dengan hubungan persahabatan diantara mereka.. Puas rasanya bila tonton drama Hospital Playlist ini.. Lagu-lagu yang dimainkan pada hujung drama pun kena dengan perjalanan cerita untuk episod tu..

Quote 'Bad Things at times do happen to good people' - Masa quote ini keluarkan memang sedih sangat.. Sedih owh.. Sebab melibatkan perasaan seorang ibu yang sangat mengharapkan anak dia.. Usaha doktor dna ibu namun takdir tak mengizinkan.. 

Drama: Hospital Playlist 2
Also Known As: Hospital Playlist Season 2, Hospital Playlist
Director: Shin Won Ho
Screenwriter: Lee Woo Jung
Genres: Friendship, Romance, Life, Medical
Country: South Korea
Episodes: 12
Aired: Jun 17, 2021 - Sep 16, 2021
Aired On: Thursday
Original Network: Netflix, tvN
Duration: 1 hr. 40 min.
Everyday is extraordinary for five doctors and their patients inside a hospital, where birth, death and everything in between coexist.
(Source: Netflix)

2 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »