Monday, September 24, 2018

Bidan Siam oleh Noorfadzillah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom kita membaca.. Bacalah walaupun sehelai muka surat.. cukup 30 hari dah dapat 30 muka surat.. Tak rugi pun membaca.. Boleh tambah kosa kata dan maklumat tambahan.. Melalut pula..
Kali ini Sha baca novel seram keluaran Buku Prima.. Salah satu penerbit yang Sha suka sebab kebanyakkan buku terbitan Buku Prima ini best best belaka.. Tak pernah lagilah menghampakan.. Thriller ke seram ke..

Seawal penceritaan di perkenalkan kepada pembaca mengenai salah silah si bidan dan juga apa yang menjadi pendamping.. Ada part mengenai minyak pengasih dan juga nasi tangas.. Kedua-duanya untuk menundukkan pasangan.. Tak elok okay.. Jadikan pengajaran..

Masuk bab 10, Bidan Uteh muka mencari pewaris yang seterusnya.. Masa nielah macam-macam yang jadi pada anak-anak, menantu dan cucu cicit Bidan Uteh sebab menolak untuk mewarisi pendamping dan ilmu perbidanan yang salah tu.. Dalam masa yang sama ada pula yang membuat onar.. Bidan Uteh seperti dikawal.. Siapa sahaja yang datang kepada Bidan Uteh mati terbunuh.. Tunang cucunya juga diganggu.. Rupanya ada kisah yang berselirat antara mereka.. Satu persatu terlerai.. Yang jahat mendapat balasan..

Sha baca pada 22.09.2018 dan selesai pada 23.09.2018..

9 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »