Wednesday, September 12, 2018

Filem Jepun | Sky High (2003)

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Filem Jepun yang menarik.. Ada dua kisah dalam ini.. Kedua-duanya mengenai roh yang dah meninggalkan jasad diberi 3 pilihan sebelum meneruskan perjalanan.. 3 pilihan itu ialah terus ke syurga dan kemudian dilahirkan semula atau rohnya merayau-rayau di muka bumi dan yang terakhir membunuh manusia yang telah menyebabkan kematian roh itu.. Tengok dan amik teladan yang baik.. Sebab dalam Islam tak ada balas balas dan pilih pilih ini..

Dua kisah yang berbeza punca kematiannya.. Satu tu mati sebab kawan baik dia bunuh sebab nakkan suaminya.. Yang kedua pula dibunuh setelah diperkosa.. Kedua-duanya perempuan..
Sky High (2003) | JMovie | Release Date: Nov 8, 2003 | Duration: 2 hr. 3 min.| Genres: Action, Suspense, Thriller, Horror, Crime, Martial Arts, Supernatural, Manga |

12 comments:

  1. uish filem seram ni, kalau sha asyik tutup mata je la hahaha

    ReplyDelete
  2. macam bestnya.... akk biasa tengok filem kt web mana?

    ReplyDelete
  3. Menarik jalan cerita dia sha. Ana suka je tgk movie mcm ni.

    ReplyDelete
  4. Macam best jea movie nie, nak kena cari la dalam online..

    ReplyDelete
  5. dah mati pun boleh ada pilihan untuk dipilih. menarik!

    ReplyDelete
  6. hihi ada x yg pilih merayau2 tu ?

    ReplyDelete
  7. oic. citer jepun. aida ingat kan citer omputeh bila tgk tajuk.
    citer yg ni aida lom tgk.
    ada satu citer jepun, cenggini jugak.
    da mati boleh lagi pilih, nak ke neraka atau nak betulkan dulu kesalahan :) ha ha ha

    ReplyDelete
  8. mesti ada buku ni sblm jd movie ;-)

    ReplyDelete
  9. kalau saya terus pergi syurga, malas dah nak fikir hal dunia hahahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »