Thursday, September 13, 2018

Pembalut Buku Berwarna

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada share mengenai pembalut buku berwarna di SINI dan SINI.. Selain pembalut buku yang jernih ada juga yang berwarna plastik dia.. Yang Sha jumpa setakat ini warna oren dan hitam.. Sha suka buku-buku Sha nampak lain dan lebih terjamin jangka hayatnya bila dibalut.. Tu yang Sha beli warna Oren dan Hitam ini.. Kalau buku seram, Sha balut pakai plastik warna hitam.. Oren tu pula bergantung.. Kadang saja je..

Sampailah baru ini berlaku satu kejadian yang tidak diingini, bila Sha pos gambar buku yang Sha balut dengan plastik berwarna oren tu, ada orang terus tembak Sha cakap Sha fotostat ke buku tu.. Pergh!! Sakitnya hati.. Tambah komen tu dia bubuh dekat pos yang public.. Kalau dia hantar mesej secara persendirian dekat Sha, mungkin Sha tak sakit hati sangat.. Bila secara terang-terangan macam tu rasa macam nak hempuk je.. Bukan apa, kalaulah penulis novel tu baca, tak ke kecil hati penulis tu.. Walhal buku tu Sha beli tu.. Boleh dia cakap buku fotostat.. Agak-agaklah..

Ini hanya lah luahan hati Sha.. Sha pun tahu Sha ini bukanlah Jurufoto Yang hebat.. Tapi cara dia menegur tu yang Sha tak berkenan.. Ataupun Sha ini yang sensitif sangat sebab emosi tengah turun naik.. Huhuhu..

Korang pernah jumpa ke pembalut berwarna macam yang Sha punya ini? Atau ada warna lain selain yang Sha kongsikan ini? Kalau ada bolehlah maklumkan di ruang komen di bawah..
 
Pembalut buku warna oren, hitam dan jernih..

9 comments:

  1. kalau kertas pembalut warna warni tu banyak dah jumpa...tapi kak,,kalau balut,akk tutup la eh tajuk novel tu?

    btw,mcm mne material pembalut berwarna tu...rasa macam kertas ke plastik licin?

    ReplyDelete
  2. wow meriah buku ada plastik berwarna.

    ReplyDelete
  3. Dont take it seriously la Sha anggaplah itu satu gurauan ya

    Mrs. A pernah gak jumpa color-color wrapping ni tapi tak ingat di mana

    ReplyDelete
  4. Betul kata kak sha. Kalau balut lebih tahan sesuatu buku tu. Just ignore apa yg org tu kata kak sha. Yes. Sakit hati sebab main ckp je walaupun kita ni spent duit utk beli kan. Sabar kak sha

    ReplyDelete
  5. As baluk guna pembalut plastik biasa tu saja...tapi kdg2 balut guna loytape yg besar and tebal... Sekarang ni dah tak ada masa nak balut buku...

    ReplyDelete
  6. seriously aida kena baca entri sha terdahulu.
    but in this case, utk si penegur tu, sepatutnya PM la.
    jgn secara terbuka kan. kalau dia betul sekalipun, tak sopan la gitu,kan.
    sebaiknya simpan aib org. Allah simpan aib kita in shaa Allah.

    ReplyDelete
  7. agaknya dia tak sengaja kot komen camtu sebab tak taw wujud pembalut camni ") tapi betul la, maybe dia bleh PM lagi mudah ")

    ReplyDelete
  8. mcm mn dia boleh terfikir yg tu fotostat? hmmm...

    ReplyDelete
  9. tak pernah pulak jumpa pembalut berwarna macamtu. But knowing you tak pernah pulak kaksha fotostat buku, semuanya beli ataupun baca online.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »