Monday, September 3, 2018

Hi-Tea di Sime Darby Convention Center

Assalamualaikum..
Hye semua..


Sha joint family suami adik untuk majlis Hi-Tea di Sime Darby Convention Center.. Seronok majlis makan-makan ini.. Tambah style buffet.. Memang kenyanglah.. Makan macam-macam.. Sha akan amik dalam kuantiti sikit supaya boleh rasa semua jenis.. Kat bawah ini Sha share makanan yang Sha suka.. Selain dari gambar dibawah, ada juga mee goreng, nasi goreng, ayam masak sambal, sate, tortilla, pizza, ABC dan beberapa jenis lauk.. Bayaran yang dikenakan RM60 seorang..

Kambing bakar.. 

Sushi goreng..

Popia goreng..

Cucur udang.. Udang besar besar..

Tart dan kek.. Sedap..

Kek coklat.. sedap tapi manis sikit..

Rojak buah.. ada mangga, betik, timun, nenas..

Aneka salad.. Ada sup ekod dan sup asparagus bersama roti..

Aiskrim.. Ada lebih kurang 6 jenis.. Vanilla strawberry, jagung, coklat, keladi yang lain tu tak pasti

Air suam yang dibubuh lemon..

14 comments:

  1. First time ekin dengar ada sushi bakar.. Sedap ke sis? Teringin pula nak cuba..

    Jom singgah blog ekin untuk baca entry.. https://asyiqinroslee.blogspot.com/2018/08/bercuti-di-bayu-beach-resort.html?m=1

    ReplyDelete
  2. akak pn byk kali hi tea kt sini..sedap..yg tu bkn sushi goreng..yg tu dim sum tp yg jenis deep fried namanya vietnamese spring roll..mmg fav akak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ow.. Spring Rolls eh.. kikiki.. kawan adik dok cakap sushi..

      Delete
  3. Tengok foods tu terasa lapar la pulak walaupun dah breakfast nasi lemak tadi huhuhu...

    ReplyDelete
  4. sedap2 tengok semua makanan tu, buat lapar pulak hehehe

    ReplyDelete
  5. amboi meriah makanan..hhehehe lapo pulak..XD

    ReplyDelete
  6. murahnya RM60... puas mkn smpi mengah perut ;-)

    ReplyDelete
  7. part pencuci mulut tu yg menarik perhatian mata ni..especially kek coklat tu..yummy..feveret..

    ReplyDelete
  8. Sedap ke sushi goreng tue? First time sy tengok sushi goreng.. hihi kalu ada pelbagai salad tue kan, saya memang tak pandang dah makanan lain..

    ReplyDelete
  9. wow. inilah majlisnya ya akak. yang sampai buat tak sempat tgk kak limah tu yea hhi

    ReplyDelete
  10. Menu sedap2! Sushi bakar tu menariknya,..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »