Wednesday, September 5, 2018

Koleksi Buku September 2018

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bulan September ini Sha berjaya beli 3 buah buku.. Buku yang tak dijangka sebenarnya.. kikiki.. Yang Magic Bean tu terbeli dekat 7eleven.. Macam menarik pula sinopsis dia.. Yang lagi dua tu pun terbeli sebab tersuka.. Hahaha.. Sabar jelah.. Tak pernah lah tak terbeli.. Semedang je terbelinya.. Ophelia oleh S. Kausari tu nampak sangat ohsem.. Tu ya terbeli tu.. Hahaha.. Bacanya tak tahu bila.. Beli je dulu..

 
Obsesi Hantu: Ya, Aku Peduli! oleh Mars Land
Laughter, the Best Malaysian by David Tong
Ophelia oleh S. Kausari

 
Alhamdulillah.. akhirnya buku ini berjaya juga diterbitkan.. Lama sebenarnya Sha tunggu buku ini.. Dari Februari 2018 lagi.. Tapi disebabkan terdapat kekangan dan halangan untuk penulis menerbitkan buku ini, tu yang lambat.. Penantian yang berbaloi sangat-sangat.. Cover buku yang sangat cantik.. Sekiranya berminat boleh ke Facebook Sha Hanim untuk pembelian.. Buku ini sangat-sangat berbaloi.. Buku ini selamat sampai ke tangan Sha semalam (04.09.2018)..

 
Yang ini pula Sha baru buat Pra tempahan dengan Penulis.. Sebab nakkan tandatangan penulis.. Kalau korang nak beli dengan penulis boleh ke Facebook Illya Abdullah.. Ataupun boleh je beli dekat Dear Novels.. WhatsApp je dekat no yang ada dalam gambar tu..

Tajuk: MAS AYU
Penulis: ILYA ABDULLAH
Harga: RM24 / RM27
ISBN: 978-967-2116-26-4
Kematian Bidan Senah menarik perhatian seorang wartawan muda, Benjy. Dia sanggup meredah kampung itu untuk mendapatkan cerita.
“Siapa perempuan cantik itu, tok?”
“Namanya Mas Ayu.”

Mas Ayu, kehadirannya ke kampung itu sangat tidak disenangi orang kampung, terutamanya Mak Puteh dan Melati. Ini kerana suami Melati, Musa, tergila-gilakan Mas Ayu. Mereka berpakat untuk membunuh Mas Ayu.
“Manalah saya tahu siapa yang bunuh dia.”
“Habis macam mana boleh kamu kata yang Mas Ayu itu langsuir? Kamu pernah nampak dia bertukar jadi langsuir?”

24 comments:

  1. bertambah lagi lah koleksi Sha ye :)

    ReplyDelete
  2. untunglah ...dah keje ni macam2 buku leh beli XD
    saya ni hah.belajar lagi...entah bila boleh borong banyak2..doakan yaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Takpe.. Nanti dah kerja, bolehlah Cuya beli pula..

      Delete
  3. banyaknye buku sha beli.. rindu nk baca buku cam dulu... skrg kekangan masa maha dasyat.. nak membaca pun x sempat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemaruk membeli, walhal budget ketat ya amat.. Hahaha

      Delete
  4. macam best je scarlett tu ") Cover mas ayu macam filem dukun plak hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scarlett tu InsyaAllah best..
      Mas Ayu tu dah lama tunggu.. kikiki..cantikkan cover dia..

      Delete
  5. terima kasih sis bagi buku scarlett tu... nnt boleh x buat ulasan psl buku 'Obsesi Hantu Ya Aku Peduli' tu? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama.. Okay.. Weekand ini Sha cuba baca dan buat review ye..

      Delete
  6. Banyaknya koleksi seramm eh..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Scarlett tu dari kisah benar.. kalau baca sinopsis dan teaser penulis, memang best.. kalau dah habis baca nanti akak review ye..

      Delete
  8. Tang terbeli tu yang mahal tu 😃

    ReplyDelete
  9. Laughter the best Malaysian tu macam menarik 😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »