Thursday, September 6, 2018

Jepun | Kamen Rider Build (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada share pasal Kamen Rider ini dekat SINI.. Ini kira sambungan entrylah.. Habis tengok dah sampai episod 49.. Pergh!! Banyak tu episod dia.. Tapi setiap episod dalam 22 ke 25 minit je..

Sento Kiryu adalah ahli fizik teori yang sangat genius. Beliau membuat ujikaji Fullbottles untuk meningkatkan kemampuannya sebagai Kamen Raider Build untuk melawan organisma Smash yang jahat. Seorang lelaki yang tidak mengingati masa lalunya, dia pada mulanya dipercayai sebagai orang yang bernama Taro Satou, tetapi identitinya yang sebenarnya ternyata orang lain.
Pandora Box yang dijumpai saintis meletus dan menyebabkan negara terbahagi kepada 3 iaitu Touto, Hokuto dan Seito.. Kemudian ada pula makhluk asing yang bernama Evolt (jahat) ni nakkan kuasa Pandora ini untuk musnahkan bumi.. Evolt tu sejenis makhluk yang boleh masuk dalam badan manusia dan menguasai manusia.. dengan cara menguasai manusia, Evolt memanipulasikan manusia untuk mencapai matlamatnya.. 
Memang bestlah untuk Sha sebab sha memang minat Kamen Rider ini dari zaman sekolah lagi..

14 comments:

  1. cerita kegilaan kelahiran 80an ni. hehe

    ReplyDelete
  2. ooo dah ikuti dr zaman kecik patut laa... ;-)

    ReplyDelete
  3. Suami ekin memang peminat tegar cerita kamen rider ni.. Hahaha aduhaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. suami ekin pun minat juga eh.. Sekarang nie dah tayang Kamen Rider yang baru..

      Delete
  4. Replies
    1. Banyak tapi satu episod tak sampai 30 minit pun..

      Delete
  5. ok ahli fizik rupanya. kita geng la kamen raider! kihkih ^^

    ReplyDelete
  6. masa kecik pun tengok kamen rider ni tapi sekarang dah besar tak follow dah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. akak memang follow dari zaman sekolah..

      Delete
  7. Seronok gak layan kamen rider ni 😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »