Monday, September 3, 2018

The Equalizer 2 (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha berjaya menonton wayang pada hari Sabtu haritu.. Bersama adik perempuan Sha.. Adik Sha ini suri rumah tangga sepenuh masa.. Dah lama tak keluar macam ini.. Kebetulan Sha nak ke Aeon Rawang cari hadiah, Sha ajak adi Sha ni temankan Sha senang sekali jalan.. Lagipun rumah dia kat Rasa, Selangor.. Dah tak jauh dengan Rawang..

Kami gerak lewat, sebab Majlis dekat Sime Darby (baca SINI) habis lambat.. Tapi tetap nak tengok wayang juga.. kikiki.. Patutnya tengok Hantu Kak Limah tapi tayangan pukul 11.30 malam.. Lewat sangat.. Yang awal dan panggung tak penuh cerita The Equalizer 2.. Tu yang tengok The Equalizer 2..

Review Sha untuk filem ini, filem yang sangat simple.. Namun aksi yang diberikan mengagumkan.. 
Cerita dia bila ada team hero masa kerja dengan kerajaan berpaling tadah dengan membunuh disebabkan duit.. Sampai membunuh kawan baik hero.. Hero pun balas dendam la.. Pertarungan akhir tu yang power.. Sebab penjahat 4 orang lawan hero seorang dekat pulau yang dilanda ribut.. Dah macam tengok The Hurricane Heist.. Danzel Washington memang ohsem dalam filem ini.. Pada Sha memang bestlah walaupun filem dia simple..

Yang penting Sha dapat gembirakan adik Sha.. Lama dah dia tak keluar hangout macam ini..

28 comments:

  1. sesekali dapat keluar dengan adik beradik memang bestkan sha

    ReplyDelete
  2. sisters' day out..seronok lepak2 dgn adik-beradik..

    ReplyDelete
  3. Seronoknya boleh lepak dengan adik tengok wayang.

    ReplyDelete
  4. seronok sesekali bonding time dengan adik beradik ni kan Sha :)

    ReplyDelete
  5. Gathering dgn adik beradik mmg best.. dpt sembang2.. ubat rindu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fiza.. Tambahan bila masing-masing dah kahwin kan..

      Delete
  6. cerita dia ringan...x payah fikir banyak... dan mcm biasa DW jarang menghampakan lakonannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu anies.. lakonan DW memang tak menghampakan..

      Delete
  7. seronok hang out dngn family sendiri...bila lagi dpt rasa gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu cuya.. tambah bila masing masing dah kawin..

      Delete
  8. mcm menarik jalan citer dia, sha..

    ReplyDelete
  9. Adik beradik saya pun selalu datang ke rumah disebabkan nak ke kedai rm2 dan nilai.. huhu kakak diorang nie la yg jadi driver tapi x kisah pun sebab memang seronok berjalan dengan mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai RM2 tu memang berhantu.. memang tempat wajib pergi adik beradik.. kikiki..

      Delete
  10. Seronok. Sesekali keluar dgn adik beradik. Lama ana tak ke wayang. Rindu pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ana.. memang best sesekali keluar ngn adik beradik..

      Delete
  11. Ala sayangnya Kak Sha! tak dapat tengok Kak Limah >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak okay je.. sebab dah tgk.. adik akak la frust.. kikiki..

      Delete
  12. Sha selalu ke pergi Aeon Rawang? Bolehlah kita ngedate kat sana nanti 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak adalah selalu tapi tu yg paling dekat dan senang.. Yeah!! Kak Farah nak ajak ngedate ke.. boleh juga.. nanti set time.. bulan okt atau nov nie cantiklah..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »