Friday, September 28, 2018

Korean Drama (September 2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Walaupun masa senggang taklah banyak.. Tambah-tambah sekarang ada extra job.. Tapi cuba-cuba juga untuk menonton drama Korea cumanya tak adalah follow dekat TV.. Tengok online je sebab boleh tengok dengan speed 1.5.. Sekarang ini tengah menonton drama Life On Mars.. Baru episod 5.. Kikiki.. Sha suka drama ini walaupun pelakon dia bukanlah pelakon yang sha minat..

Kat bawah ini Sh kongsikan drama yang tengah ongoing lagi dekat TV Korea.. Kalau online biasanya akan masuk esoknya lepas tayangan di Korea.. Drama-drama ini memang Sha akan tengoklah sebab genres dia kesukaan Sha.. Sha dah kurang tengok drama romantik.. huhuhu..

Selalunya Sha akan tengok dekat DramaCool, KissAsian, Viewasian, Asiancrush atau pun dekat Youtube.. Youtube ini tengok nasiblah.. Ada yang share dengan subtitle ada yang tak de subtitle.. Sha pun cari-cari..Kalau pengguna celcom, kadang dia bagi free langganan Netflix, boleh tengok dekat Netflix juga..

Lovely Horribly (2018) - Yang ini dah nak habis.. Dah episod 28.. Lagi 4 episod je..
Update : Dah habis tengok.. Review di SINI..

The Ghost Detective (2018) - Drama ini dah sampai episod 14.. Penyiasatan dan juga hantu.. Agaknyalah..

The Guest & The Guest #1 - Baru ada episod 1 - 6.. Ramai yang cakap drama ini seram..
Update : Berjaya tonton sampai episod 8.. Memang best..

Terius Behind Me (2018) - Yang ini yang paling latest.. Baru main sampai episod 4.. Drama ini jenis yang setengah jam, setengah jam sekali main tu yang dah episod 4..

17 comments:

  1. lama tak layan cita korea. yg last tu, minat hero dia..
    kena try tgk ni...yg Love Horrily tu..rekod kat tv, tapi lum start layan lagi...

    ReplyDelete
  2. Selalu kalau balik rumah, dapat lah jugak layan lovely horribly ni.. Kalau dekat kolej,, tatap buku jelah memanjang.. Hoho

    ReplyDelete
  3. Huissssh lama tak layan cerita korea...masalah PC bila dah mula derita nak "stop"kan..

    ReplyDelete
  4. Banyak K-Drama best yang tak sempat tengok..sedihnya lahaii

    ReplyDelete
  5. byk juga drama korea yg dh tgk ya.. bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama korea nie silib berganti.. best dengan tak best je..

      Delete
  6. tak terkejar saya nak tgk drama2 yg ada...yg kt tv pun kdg tgk kdg lupa heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat tv sha memang jarang tengok.. yg nie semua tgk online bila free..

      Delete
  7. semangat nak tengok Terius Behind Me, yg lain pun nampak menarik juga..

    ReplyDelete
  8. ish yang terius behind me tu mcm kena layan je sebab suka jisub hehe.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »