Monday, September 10, 2018

Obsesi Hantu: Ya, Aku Peduli! oleh Mars Land

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini buku ke 3 dari siri Magic Bean yang Sha baca.. Sha baca buku ini dulu sebab ada permintaan untuk Sha review buku ini.. Boleh tengok di SINI..

Permintaan dari Anies..

Masa mula-mula baca tajuk, tak adalah rasa seram ke apa.. Tapi bila dah mula baca, sedikit demi sedikit beberapa perasaan terbina dalam diri Sha.. Perasaan pertama, geram dan bengang dengan watak Darius/Saka sebab sibuk sangat nak cari hantu sampai tak mengira masa ataupun tempat.. Perasaan kedua, seram.. Gaya penulis bercerita memang mampu memberikan Sha rasa seram sejuk walaupun tak dijelaskan yang mana hantu.. Perasaan ketiga, celaru... Bila pembacaan Sha masuk ke bab 5, Sha mula rasa celaru sama seperti Saka... Antara realiti dan mimpi, yang manakah yang sebenarnya... 

Walaupun novel ini novel remaja, tapi penulis berjaya menarik Sha untuk terus membaca dari satu bab ke satu bab.. Ada mesej yang ingin disampaikan penulis.. Memang sampailah pada Sha.. Pada Sha garapan dan penceritaan penulis sangat menarik dibaca..

Sha baca pada 08.09.2018 dan selesai pada 09.09.2018... Yes!! Momentum membaca dah datang balik...

Koleksi Sha

Diterbitkan oleh Gempakstarz

14 comments:

  1. Akak! Saya teruk sangat mood malas membaca sekarang ni. Macam mane ni? Hukhuk. Respect akak yang banyak sangat membaca. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun mood ke laut dalam juga.. Cuma cuti hari tu tetibe rasa macam nak membaca.. tu yang membaca balik.. Akak cari buku yang boleh menarik minat..

      Delete
  2. Macam best je buku ni. Buku keluaran tahun bila ni Sha?

    ReplyDelete
  3. Buku ni tak nampak mcm novel. nampak mcm komik :) hee. Bagusnya kak sha. rajin membaca hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni novel remaja Ika.. Tu yang cover dia macam tu..

      Delete
  4. Ana baru hbs 1 koleksi cerita seram. Tapi x seram pun. Nak try baca yg lain pula.

    ReplyDelete
  5. macam seram je nak baca kalau macam tu jadinya haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula-mula baca macam tak seram tapi lepas tu, memang meremanglah..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »