Sunday, September 16, 2018

Sindiket oleh Arman Jazee

Assalamualaikum..
Hye semua..

Cuti pun bermula.. Maka jomlah kita membaca.. Buku pertama untuk permulaan cuti tiga hari adalah dari penulis Arman Jazee bertajuk Sindiket..

Membaca Sindiket, hati Sha tersiatdan sakit.. terutama sekali masa bahagian Naim dan Naina yang ditinggalkan mak dan didera ayah.. Kemudian kecelakaan yang dasyat menimpa mereka.. Memang meruntun hati betul.. Penulis berjaya memainkan emosi Sha macam roller coaster.. Kejap sedih.. Kejap geram.. Kejap karang marah.. Masuk bahagian Munira yang kehilangan Zara dan Zeri buat Sha risau.. Risaukan keselamatan anak anak.. Kadang bahaya tu datang tanpa diduga.. Namun semangat dan usaha Munira memang luar biasa.. Penulus berjaya mewujudkan watak heroin yang ohsem.. Dari seorang ibu yang lemah dan menunggu kepada seorang ibu yang sanggup menghadapi apa sahaja demi anak-anaknya..

Organisasi pemerdagangan organ yang menjadikan kanak-kanak sebagai sasaran..

Manusia jahat dan berajakan wang sentiasa ada.. Takdir manusia itu Allah yang tentukan.. Ujian bukanlah penyebab unyuk kita manusia berpaling daripada Allah, sebaliknya mendekatkan kita kepada Allah..

Sha baca pada 14.09.2018 dan selesai pada

12 comments:

  1. takut lak nak baca buku sedih2 ni..takut bermain dgn emosi....huhu

    ReplyDelete
  2. kalau dari cover ingtkan cerita seram, macam best je sinopsisdia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau cover merah ini genre thriller.. memang best..

      Delete
  3. penulis tu berjaya buatkan pembaca merasai dan menjiwai watak tu. kalau shu pun pasti rasa macam ni. bab anak-anak ni semua ibu akan tersentuh.

    ReplyDelete
  4. uuish dia nyeee cover buku tu eerm seram aaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cover dia tu yang buat cerita ini lagi power.. kikiki

      Delete
  5. bestnya jalan cerita dia nak pulak isu ni antara yang serious terjadi sekarang

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »