Sunday, September 9, 2018

Ophelia oleh Salleh Kausari

Assalamualaikum..
Hye semua..


Ophelia ini macam sambungan kepada Sumpahan Ling Chi tapi sebenarnya satu cerita yang lain.. Latar tempat sahaja yang sama iaitu di House of Ophelia tapi watak yang ada semuanya lain dan baru..

Kali ini Ophelia membawa pembaca menyelusuri kisah mereka yang berdendam dan salah membuat pilihan hidup.. Watak-watak yang ada dalam Ophelia ini semuanya menarik dan mempunyai masa silam.. Bila baca dari awal memang jenuh Sha teka siapa yang jahat.. Siapa sebenarnya yang memanggil makhluk tu untuk menghuni terowong itu?? Memang jenuh fikirlah.. Tak sangka ada duri dalam lipatan..

Watak-watak yang terperangkap dalam terowong tu perlu berkerjasama dan mengatasi masa silam mereka untuk membolehkan mereka menewaskan makhluk tu.. Banyak nyawa yang perlu terkorban..
Walaupun buku ini ada perkataan Tamat, namun Sha dapat rasakan akan adabuku ketiga untuk House of Ophelia ini.. Harapnya akan semakin ohsem..

Lama juga baru Sha berjaya habiskan buku ini.. Kikiki.. Sha mula baca pada 05.09.2018 dan selesai pada 08.09.2018..

6 comments:

  1. Ika tak pernah baca lagi karya penulis. nak kena dapatkan ni. lama tak baca buku seram prima huu.
    thanks for review kak sha :)

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2018/09/book-review-nota.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trylah baca nanti Ika.. menatik cerita cerita dia..

      Delete
  2. Kira boleh baca stand alone lah ni kan, Sha? Tak perlu baca Sumpahan Ling Chi.

    ReplyDelete
  3. tgk muka depan je dah seram. haha

    ReplyDelete
  4. dah macam movie SAW jalan cerita dia

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »