Monday, January 3, 2022

Drama Korea | At a Distance, Spring Is Green (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Aduh.. Sedihnya drama ini.. Macam manalah boleh terjebak tengok.. Emosi betul bila tengok Yeo Joon kena pukul dengan ayah dia, lepas tu mak dia tak suka dia.. Ada keluarga dan kaya tapi terbuang.. Soo Hyun pula terpaksa pikul beban keluarga.. Mana nak selesaikan hutang ayah dia, tanggung keluarga dan belajar.. Jadi dua watak ini bertentangan namun sebenarnya mereka saling melengkapai.. Drama ini ada je cinta tiga segi tapi tak adalah aksi-aksi mengenakan atau apa.. Drama ini banyak bagi tips lah macam mana nak melalui hidup sebagai remaja yang hanya datang sekali sahaja.. Apa yang perlu kita buat dengan luka dan masa silam kita.. Macam mana kita nak berhadapan dengan manusia yang suka mengambil kesempatan.. Tak salah pun kita terima pertolongan atau meminta tolong bila kita bertemu jalan buntu.. Owh ya, membunuh diri bukanlah pilihan yang baik..

Drama: At a Distance, Spring Is Green
Also Known As: A Blue Spring from Afar , From Distance, Blue Spring, From a Distance, a Green Spring, Seen from a Distance Green Spring, Blue Spring From a Distance, Meolriseo Bomyun Pooreun Bom
Director: Kim Jung Hyun
Genres: Friendship, Romance, Life, School, Youth
Country: South Korea
Episodes: 12
Aired: Jun 14, 2021 - Jul 20, 2021
Aired On: Monday, Tuesday
Original Network: KBS2, iQiyi, iQiyi, Viki
Duration: 1 hr. 3 min.
A coming of age story about young people in their twenties and the problems they face in university. Nam Soo Hyun and Yeo Joon,  two boys with contrasting personalities, unexpectedly become friends when working on a project together.
Depicts the realistic worries and conflicts of university students in their 20's, centered around 1st-year student Yeo Joon. Even though Yeo Joon has an attractive appearance and comes from a wealthy background, he carries pain inside. His character is a puppy-dog freshman who takes a liking to a sunbae and follows him around, leading to an unlikely friendship between two very different boys.
(Source: MyDramaList)

~ Adapted from the webtoon "Campus Life" (멀리서 보면 푸른 봄) by Ji Nyoong (지늉).~

3 comments:

  1. Menarik juga untuk ditonton ni.. Nanti LeYa nak tengok

    ReplyDelete
  2. baru nak tanya kat netflix ada tak, sekali tgk.. 1 jam je. emm ... ni mesti sha tgk kat youtube or online mana2 kan.. he he he..

    ReplyDelete
  3. Melodrama ke.. huhuu belum ready nak menangis lagi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »