Thursday, January 6, 2022

Drama Korea | The Silent Sea (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat mendebarkan.. Dari awal episod hinggalah ke hujung episod.. Ngeri betul tengok keadaan bumi yang tak ada air.. Kalau betul-betul jadilah, macam mana agaknya ek.. Kemudian misi ke angkasa bagi mencari sample menemukan mereka dengan keadaan yang tak disangka.. Mayat bergelimpangan namun kadar toksik normal.. Kemudiannya salah seorang dari mereka dibunuh sesuatu yang sangat pantas dan seorang lagi pula mati lemas disebabkan virus.. Ceritanya okay cuma tu lah, hero mati pula..

Drama: The Silent Sea
Also Known As: The Sea of ​​Silence, Sea of Tranquility, Goyoui Bada
Director: Choi Hang Yong
Screenwriter: Park Eun Kyo
Genres: Thriller, Mystery, Horror, Sci-Fi
Country: South Korea
Episodes: 8
Aired: Dec 24, 2021
Aired On: Friday
Original Network: Netflix
Duration: 50 min.
Set in the future, when the planet suffers from a lack of water and food caused by desertification. Yoon Jae is a soldier for the space agency. He is selected for a team, including Ji An, to travel to the moon. A scientist who joins the mission to recover mysterious samples from an abandoned lunar space station, where an accident killed everyone including her sister.
(Source: AsianWiki; Netflix)

3 comments:

  1. hero mati? alahai..terbantut rasa nak menonton..hahaha

    ReplyDelete
  2. dah dlm list, lum tgk lagi. best ek?

    ReplyDelete
  3. wah..ada Gong Yoo. saya minat drama Sains Fiksyen. boleh cuba tengok nanti

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »