Wednesday, January 12, 2022

Filem Melayu | Rumah Madu Ku Berhantu (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Firstly.. Cerita ini sangatlah tak sesuai tengok dengan anak-anak.. Banyak sangat lawak kotor dan double meaning.. Kalau tak ada lawak lucah tu, rasanya filem ini akan jadi lebih menarik.. Adegan seram dia okaylah, berjaya memberi kejutan pada Sha..

Kisahnya si suami yang terlafaz talak tiga dan kemudiannya cuba cari lelaki lain untuk kahwin dengan bekas isteri dia sekejap je.. Supaya nanti mereka bercerai dan rujuk semula.. Lelaki yangdicari sudahpun beristeri tapi terima sebab nak langsai hutang.. Belum sempat buat apa-apa bekas suami meninggal.. Suami baru tak sampai hati maka bermulalah kepeningan antara mereka.. Rumah isteri pertama nak kena pergi, rumah isteri kedua pun nak kena kunjung.. dalam masa yang sama rumah isteri kedua banyak babak pelik berlaku.. Gangguan demi gangguan.. 

3 comments:

  1. lom tgk :(

    menarik bila di tgk pelakon2 nyer tu.
    sure best!

    ReplyDelete
  2. Tajuknya best, tapi lawak lucah tu yang tak best heheheee.

    ReplyDelete
  3. hmmm kenapa la cuckoo invest kat movie macam ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »