Friday, December 9, 2016

#foodwritingchallenge - Day 4 Cookbook Review

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom kita tengok buku masakan apa yang Sha nak Share..
Sha pun tak sangka Sha akan beli..
Okay.. Sebenarnya Majalh.. hehehe..
Tapi kira buku resepilahkan sebab mostly dalam ini resepi..

Ampun ye.. Hehehe..
Majalah Rasa keluaran istimewa sempena Ramadhan 2016..
Ada 250 lebih resepi okay..
Muntah hijau nak memasaknya.. Hahaha..

Bukan takat resepi.. Tips, glosori dan macam-maca lagilah..
Satu buku banyak cerita..
Memang tak rugi beli..

 
Cover yang menggoda Sha untuk membeli..
Lepas tu ada pula BONUS 20 idea hidangan Sahur ringkas dan mengenyangkan..

 
Sajian Desa okay...
Macam-macam jenis..
Tengok resepi, beli bahan, masak pastu makan..
Senang kan.. Rajin dengan Malas je.. hehehe

 
Antara menu yang ohsem dalam ini..

 
Jus nie sedap..
Maveles.. Melegakan..

Ini yang paling best dan mengancam..
Asam pedas wei.. Asam pedas..
Sambil menaip sambil telan air liur.. Hahaha..

19 comments:

  1. sy kalau beli majalah part resepi tu memang suka baca dan simpan.

    ReplyDelete
  2. menarik resepi nya ..boleh dicuba..

    thanks follow my blog - done follow #505

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat mencuba.. ur welcome and terima kasih juga follow saya..

      Delete
  3. Unni tgk pun berliur kak sha.. Huhuhuhu.. Sedap

    ReplyDelete
  4. as salammualaikum dear,saya singgah dan follow ya..terima kasih kerana sudi tinggalkan jejak di blog irda.salam ukhuwah

    ReplyDelete
  5. Mv pun suka majalah rasa ..selalu godek2 resepi dalam tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Godek godek je MV.. hehehe.. buatnya tak tau bila..

      Delete
  6. Mama Mai memang suka majalah ni tetambah masa nak raya cepat je sold out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun.. tetbie je semua orang nak beli majalah rasa.. hehehe

      Delete
  7. lepas ni banyak resepi baru hihihihihi

    ReplyDelete
  8. mmg best kan ada buku resepi mcm ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun Busyra.. sesekali bila rajin, noleh mencuba..

      Delete
    2. Memang pun Busyra.. sesekali bila rajin, noleh mencuba..

      Delete
  9. ..lama dah tak beli buku resepi.. sebab sekarang ni google pun senang hii

    ReplyDelete
  10. Ok jugak buku resepi ni yek.. tapi bila kemalasan berpjgn tu yg susah.. beli tp x guna.. ekeke

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »