Tuesday, December 13, 2016

Hindustan - Mohenjo Daro (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ada siapa-siapa yang layan filem ini tak??
Sha pun kebetulan je dapat tengok..
Tara HD (Channel 108) tengah buat tayangan percuma sampai 15 Dec 2016..
Cite ini tayang pada 11.12.2016..
Filem baru tau.. August 2016.. Dah kua tv..
Dapatlah tengok filem Hindustan yang best-best..

Tapi selalunya Sha tengok separuh jalan je..
Start kul 9 malam.. Pukul 12 baru habis..
Memang tv lah tengok Sha.. Hahaha..
Filem Ini pun Sha tengok separuh jalan gak..
Tapi still nak share kat sini..

Sebab pengajaran yang diberikan dalam filem ini bagus..
Pemimpin tamak ada dimana-mana..
Kerana tamaknya pemimpin, rakyat tak berdosa yang menderita..
Siapa yang menegakkan kebenaran akan dibunuh..
Kejamnya manusia kerana harta..

Filem ini filem pengembaraan epik romantik dan ada sedikit mengenai sejarah katanya..
Tapi bila Sha tengok cam lebih pada cerita cinta mereka je..
lepas tu pakaian dia... Hurm.. 

Lakonan Hirthik Roshan sebagai hero..
So kalau nak tau mengenai Mohenjo Daro, search je..
Hahaha.. Janganlah marah ye..
Kenalah usaha sikit.. Acah je..
Sha share kat bawah ini link pasal Mohenjo-Daro ye..
Kalau nak tahu pasal Mohenjo-Daro klik SINI.
Kalau mengenai Filem Mohenjo Daro lak boleh klik SINI.

 Sumber gambar : Google Image

5 comments:

  1. Ekekeke minat hindustan ekk... Best ke cite ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang minat pun lea.. cuma dah jarang tgk.. hehehe
      Okaylah tapi tak seohsem cite epik yg lain..

      Delete
  2. Unni suka lakonan tamil or indi.. mereka berani buat filem tntang pemimpin yang tamak menindas org yang bawa.. unni nak tgk ni kak sha , mcm best je. Nk donload

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trylah tgk Unni.. kak sha x brape suka.. tapi bolehlah..
      Nanti Unni review lak ye..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »