Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, December 29, 2016

Sikap Manusia di Malaysia

Assalammualaikum..
Hye semua..

Sajalah nak share dengan korang perangai manusia dalam dunia nie..
Punyalah besar tong sampah yang disediakan..
Merata-rata juga dia nak buang sampah..

Apalah salahnya, sampah-sampah tu dibubuh dalam plastik..
Diikat dan dibuang dalam tong yang disediakan..
Barulah tempat mandi itu kekal cantik dan bersih..
Siapa setuju??? Angkat tangan.. hehehe..

Korang tengoklah gambar-gambar yang Sha ambil ini..
Sesuka hati je mereka cemarkan tempat mandi yang ohsem ini..
Tempat mandi punyalah cantik tapi dicemari dengan sampah..
Lokasi kejadian di Ulu Licin, Beruas Perak.

Sikap Manusia di Malaysia 
 Bekas makan, pampers dibiarkan sahaja..

Sikap Manusia di Malaysia 
Kotak rokok dan sampah makanan ringan..

Sikap Manusia di Malaysia 
 Udah main bakar-bakar, buanglah besi tu..
Bahaya pada mereka yang bawa anak-anak kecik..

Sikap Manusia di Malaysia 
Yang ini lagi best..
Dia dah siap pack dalam plastik dah sampahnya..
Tapi dibiar je sampah ini.. Bukan dibuang dalam tong sampah..

Sikap Manusia di Malaysia 
Tikar ini pun ditinggalkan je..
Datang kami, kami kumpulkan dan bakar..
(Mencemar udara la pula kami ini)

5 comments:

  1. lah teruknya ...sama jugalah kalau pegi restoran..memang MV kalau dah habis makan terus kemas kan pinggan..at least pelayan tinggal angkat jer

    ReplyDelete
  2. Itulah sesetengah rakyat Malaysia mentaliti 'mereka' nanti ada cleaner yang kemas dah tu apa guna cleaner tu dibayar gaji.

    Jom! ubah.

    ReplyDelete
  3. ada area tong sampah tak kt situ, kadang-kadang diaowang ni tak xnampak tong sampah tu yang buang merata-rata tempat asal boleh je, tpi memg ada segelintir yang mmg takde kesedaran sivik pun.

    ReplyDelete
  4. hemm..sedih dgn perangai mcm ni.

    ReplyDelete
  5. hmmm sbb tu byk kes kencing tikus kat sungai skrg ni ...sbb sampah2 ni ... haiwan dtg mkn pastu berak kecing kat gigi air ... manusia mandi kena penyakit pula....

    sbb tu syg tak pernah pi air terjun dah .... takut satu hal ..kotor pun sama

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI