Tuesday, April 6, 2021

Filem Italy | Monolith (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem mengenai seorang ibu yang cuba menyelamatkan anaknya yang terkurung dalam kereta.. Sandra ini dalam perjalanan ke rumah mertua dia tapi patah balik sebab dapat tahu suami dia curang.. Kereta yang dibawa ini pula berteknologi tinggi.. Kereta tu bagi laluan alternatif untuk Sandra, tapi bila lalu jalan tu Sandra terlanggar rusa dan kereta tu berhenti.. Anak dia menangis jadi nak menenangkan anak dia, Sandra bagi telefon pintar dia dan keluar untuk tengok apa yang dia langgar.. Tanpa sengaja anak si Sandra ini terbuka aplikasi kereta dan kunci kereta.. Sandra dekat luar kereta dan anak dia dalam kereta.. Kerta tu pula memang berteknologi tinggi, cerminnya tak boleh dipecahkan, pintu pun tak boleh nak dipecahkan.. Memang macam-macam caralah Sandra ini guna nak buka kereta dia.. Dengan anak dia struggle dalam kereta dan tak sedar diri.. Mencemaskan betul filem ini..

Monolith
2016 ‧ Drama/Thriller ‧ 1h 23m
The safest car in the world turns into a death trap when Sandra (Katrina Bowden) and her son get into a car accident in the middle of nowhere. With her son gets trapped inside a car known for being bullet-proof, Sandra must fight to save him.

11 comments:

  1. macam mana nak sebut dia ya? monolif ya?

    ReplyDelete
  2. paling scary kalau anak ada kaat dalam keta

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, wak penah lalui., sibbaik leh pecah cermin., terbang rm300 huhuhu

      Delete
  3. wahh ., wak baru taau movie ni mcm saspen je., tapi bila check kat RT rating dia rendah sgt ., huhuhu

    ReplyDelete
  4. story dia simple .... tapi debaran dia tu.. is real

    ReplyDelete
  5. tengok cerita macam ni tak senang duduk dibuatnya. Susah juga bila terlampau berteknologi.

    ReplyDelete
  6. Kereta takde teknologi pun dah cuak kalau anak terkunci

    ReplyDelete
  7. Tak pernah tgk cerita ni. Tapi ada tengok preview dia. Mendebarkan jugak.

    Dah jadi tabiat kami, kalau nk kluar dari kereta sekejap, kami buka tingkap.
    Andai terkunci, tingkap ada.

    Cth : nak buka pagar rumah.

    Tapi tu la, kdg2 menda yg tak jangka terjadi kan.

    ReplyDelete
  8. adoiii bahaya la tinggalkan anak kecil macam tu je. tapi kalau tak buat macam tu mana nak tau cerita kan haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »