Tuesday, April 13, 2021

Filem US | Synchronic (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

FIlem yang thrill.. Dua pegawai perubatan iaitu Steve dan Dennis berdepan dengan beberapa kejadian misteri.. Semuanya kerana sejenis dadah baru yang dicipta.. Bayangkan antara kes yang mereka temui adalah penghuni hotel yang diserang ular yang tak mungkin ditemui dihotel itu.. Mangsa yang ditikan dengan pedang antik.. Sehinggalah anak Dennis hilang dan bungkusan dadah itu ditemui di tempat kejadian.. Steve pula telah disahkan mengidap kanser dan tak akan hidup lama.. Bila Steve berjaya mendapatkan dadah tersebut, Steve telah mengambil dadah itu untuk mengetahui apa sebenarnya yang terjadi.. Apa yang ditemui Steve memang sesuatu yang tak terjangkau dek akal.. Steve bereksperimen dengan dadah itu demi menyelamatkan anak Dennis.. Memang cerita yang sangat menarik..

Synchronic
2019 ‧ Sci-fi/Thriller ‧ 1h 43m
When New Orleans paramedics and longtime best friends Steve and Dennis are called to a series of bizarre and gruesome accidents, they chalk it up to a mysterious new drug found at the scene. But after Dennis' oldest daughter disappears, Steve stumbles upon a terrifying truth about the supposed psychedelic that will challenge everything he knows about reality -- and the flow of time itself.

9 comments:

  1. Anthony Captain America dan Jamie Fifty Shades of grey dalam satu cite. hihi. Jalan cerita yg sangat menarik kak. :)

    ReplyDelete
  2. ooh review mcm best jeee... 😅

    ReplyDelete
  3. Nampak best. masuk dalam list :)

    ReplyDelete
  4. Eh eh macam menarik je... nak tengoklah nanti 😊

    ReplyDelete
  5. sedih ke cita ni kak sha? mcm pengorbanan dua sahabat jer

    ReplyDelete
  6. 1 jam boleh tgk tp genre sedih ni

    ReplyDelete
  7. ular masuk hotel? lain drpd yg lain ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »