Tuesday, April 6, 2021

ebook | MAPS oleh Cyda Yusof

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Pertama kali Sha nak bagi tahu, Sha tak ada prejudis ke apa dengan penulis ye.. Cuma buku ini memang bukan kegemaran Sha.. Jenuh juga nak paksa diri habiskan buku yang kita tak boleh nak terima jalan cerita dia.. Menyampah.. Geram dan Tak puas hati betul Sha dengan watak heroinnya.. Annoying gila rasa dengan watak Izly.. Ditinggalkan kekasih yang dah 7 tahun bersama saat lagi beberapa bulan je nak diadakan majlis, buatkan Izly seperti orang hilang akal.. Kawan-kawannya menyuruh Izly pergi bercuti untuk ubah angin.. Sebaliknya Izly pergi bercuti dan mencari calon suami.. Penulis menyampaikan watak Izly ini seolah-olah langsung tak boleh ditinggalkan kekasih, buat keputusan terburu-buru.. Sha memang tak boleh nak hadam kalau heroin tangkap muat macam ini.. Bukan tak ada yang nasihat, tapi jenis tak nak terima nasihat orang.. Dah kawin pun tak nak buka hati untuk suami, asyik anggap yang bukan-bukan walaupun suami tu dah tunjukkan yang dia ikhlas.. Memang tak bolehlah.. Sorry ye penulis..

Sha baca dan selesai pada 05.04.2021

Sha baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published December 31st 2018 by Rackread Resources

4 comments:

  1. nampak sngt izy tak dpt nak bayangkan hidup dia tanpa lelaki ! ada org mcm ni in real life kak sha.. depan mata atie .. mmg terima jaaa sapa pun

    ReplyDelete
  2. Izly tak boleh move on dan terdesak betul tu terus cari pengganti.

    ReplyDelete
  3. buat apa cari calon suami kalau nak buruk sangka je hmm menyampah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »