Monday, April 5, 2021

ebook | Bila dan di Mana oleh Khadijah Hashim

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini memceritakan pahit getir yang perlu dilalui oleh Mastura sebagai seorang wartawan.. Usahanya dalam mendapatkan berita dan mengarangnya bagi menarik perhatian pembaca.. Mastura berjaya menggunakan kerjayanya untuk membantu seorang nenek yang menjaga cucunya dalam keadaan daif serta memberikan kemajuan pada kampungnya.. Kerjaya wartawan bikanlah hanya glomour dan populariti sebaliknya banyak kebaikan yang dapat dibuat.. Dipaparkan juga usaha Mastura untuk menjadi seorang penulis novel.. Bukan semudah yang disangkakan walaupun Mastura seorang wartawan yang berjaya.. 

Sha baca dan selesai pada 03.04.2021..

Sha baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published 2016 by K Publishing Sdn. Bhd

4 comments:

  1. suka jugak baca novel penulis ni :)

    ReplyDelete
  2. kak share tips mcm mana baca ebook tapi takpening 😂

    ReplyDelete
  3. bukan senang nak tukar karier dari wartawan jadi penulis novel

    ReplyDelete
  4. kita yg nak jadi blogger utk org suka baca content kita pun susah huhuh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »