Sunday, April 4, 2021

ebook | Streamer Hijabster oleh Adib Zaini

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini sangat menarik bila menyampaikan cerita mengenai mereka yang buat live streaming semasa bermain permainan video.. Bukan mudah sebenarnya bila dikenali.. Pasti akan ada baik dan buruknya.. Bagi seorang pelajar seperti Amani yang baru pertama kali menjadi terkenal selepas satu perlawanan yang diviralkan, bukan mudah untuk diterima.. Selain populariti yang mendadak, Amani juga diganggu stalker.. Mujurlah ada abangnya Aiman yang memberikan Amani tunjuk ajar mengenail ilmu bela diri.. Stalker yang mengganggu Amani meninggalkan surat bukan sahaja di rumah tetapi juga di sekolah.. Bila Amani mendapat nasihat dari mereka yang dha lama berada dalam bidang streaming, Amani bertegas dengan stalker beliau hingga menyebabkan stalker tersebut menghantar surat dan gambar yang lebih ekstrem..

Penulis berjaya menyampaikan bahawa yang popular itu tetap ada baik dan buruknya.. Apa pun perkerjaan yang kita lakukan perlulah pandai membahagikan masa..

Sha baca dan selesai pada 02.04.2021..

Sha baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published March 2019 by Bookiut

4 comments:

  1. huihh...bahaya ni... Akak pun dah mula private kan FB dan IG akak selepas menerima beberapa private message yang tak sepatutnya

    ReplyDelete
  2. senang je nak jadi famous sekarang ni tapi menakutkan bila dapat gangguan macam ni

    ReplyDelete
  3. stalker is scary.. huhu hu mmg kena pandai la protect diri

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »