Thursday, April 29, 2021

Mendobi di Waktu Cuti

Assalamualaikum..
Hye semua..

Selepas bermalas-malasan di waktu pagi dengan membaca, kami mulakan operasi membersih rumah.. Habis Sha buka cadar tilam, sarung bantal, selimut, sejadah dan sarung kusyen untuk dibawa ke dobi yang baru dibuka tak jauh dari rumah kami.. Sabun yang digunakan wangi ya amat.. Mesinnya pengeringnya pun besar.. Memang puas hati.. hehehe.. Habislah RM30 unyuk mendobi tapi memang puas hatilah.. Wangi dan terus boleh pakai semula.. hehehe..

Mesin untuk basuh ada 14kg dan 28kg..

Yang 34kg tu mesin pengering paling besar pernah Sha jumpa.. Masukkan semua cadar, sarung bantal, sarung kusyen dan selimut dalam tu.. 35 minit bersamaan dengn RM12 untuk semua itu kering sempurna.. Memang balik terus pakai balik.. hehehe..

9 comments:

  1. Okay dah tu RM30 tapi hasilnya memuaskan hati kita. Senang, kering terus kan kak sha, tak payah sidai sidai dah hehehe

    ReplyDelete
  2. untuk comforter Mama Yan masih pergi ke dobi layan diri walaupun ada dryer kat rumah. takut dryer kat rumah rosak kalau masuk yang besar dan berat

    ReplyDelete
  3. Puas hati cuci dalam mesin besar macam ni. Semua boleh muat sekali cuci. Senang siap kering terus.

    ReplyDelete
  4. orang pun boleh masuk 34 kg hehehe

    ReplyDelete
  5. First time juga nampak mesin yang 34kg tu.

    ReplyDelete
  6. sekarang kan musim hujan, selalunya baju basuh kat rumah pastu keringkan kat dobi

    ReplyDelete
  7. Seronokkan dapat selesaikan dobi pakaian. sudahlah wangi, jimat masa dan tenaga pula. bayaran pun ok.

    ReplyDelete
  8. senangkan ada dobi, takyah nak susah cari tempat nak sidai hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »