Thursday, April 22, 2021

Drama Korea | Beyond Evil (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat intense.. Sha tengok sebab ada Shin Ha Kyun yang bawa watak sebagai Lee Dong Shik, suka tengok dia punya lakonan.. Nampak psiko sangat.. hahaha.. Episod pertama sedikit mengelirukan sebab ada babak imbas semula dan pengenalan watak.. Namun semakin jauh kita mengikuti drama ini, kita akan merasakan bahawa Dong Shik ini macam jahat, macam baik.. Perasaan tu berada di tengah-tengah malah Joo Won (Yeo Jin Goo) yang nampak macam innocent tu pun kejap nampak macam jahat dan psiko.. hahaha.. 

Gandingan dua pelakon ini memang mantaplah.. Nampak perkembangan hubungan diorang bermula dari episod satu sampailah episod akhir.. Memang gandingan yang luar biasa tambah-tambah bila dah nak habis drama.. Mereka mampu sampaikan emosi tu..

Drama ini bermula dengan kehilangan saudara perempuan Lee Dong Shik dan penemuan mayat perempuan di tengah padang rumput.. Pembunuhan bersiri yang dah berlaku sejak 20 tahun lalu ada bersama mereka dan nampak sangat baik serta lurus.. Sebab tu orang kata jangan menilai pada luaran.. Tiber.. hehehe.. Rupanya kehilangan saudara perempuan Dong Shik tu merupakan satu konspirasi yang melibatkan beberapa perkara lain yang tersembunyi dan penemuan mayat di tempat yang memang tak disangkalah.. Drama ini sangat emosi.. Tambah bila ditunjukkan oleh Shin Ha Kyun sebagai Lee Dong Shik.. Memang ohsem..

Lee Do Hyun as Lee Dong Shik [Young] (Ep. 1-2, 5, 11)
Kejap je munculnya.. Ingatkan dia bawa watak jahat.. hehehe..

Shin Ha Kyun as Lee Dong Shik

Yeo Jin Goo as Han Joo Won

Drama: Beyond Evil
Also Known As: Monster , Freak , Goemul , Gwimul , Gwimool , Goemool
Screenwriter: Kim Soo Jin
Director: Shim Na Yeon
Genres: Thriller, Mystery, Psychological, Drama
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Feb 19, 2021 - Apr 10, 2021
Aired On: Friday, Saturday
Original Network: jTBC
Duration: 1 hr. 10 min.
Meet the two fearless men willing to go to extreme lengths in their pursuit of a serial killer that has shaken up their quiet city: 
Lee Dong Sik, a once capable detective, is now demoted to perform menial tasks at the Manyang Police Substation. Just as he is beginning to settle into a peaceful life, his new superior, Detective Han Joo Won, is transferred in. Joo Won is an elite detective whose father is the star candidate for the National Police Agency’s next chief. Despite his admirable qualities and high social standing, Joo Won harbors a long-held secret.
When a string of gruesome killings occurs, a pattern takes shape that is oddly reminiscent of some cold serial-murder cases from 20 years prior. Dong Sik and Joo Won team up, vowing to stop this vicious culprit in his tracks. 
As their investigation proceeds, they are forced to look far deeper than what the evidence suggests, questioning the culpability of all those surrounding the case, including their own.
(Source: Kdramapal)

7 comments:

  1. tak habis lagi tengok drama ni. psiko betul pembunuh tapi lagi psiko pacik Dongshik ni..hahaha

    ReplyDelete
  2. mcm sedap je drama tu. nak cari kat viu la.

    ReplyDelete
  3. Tengah mencari juga nih drama best untuk ditonton, terima kasih rekomenkan. Nanti nak tengok juga.

    ReplyDelete
  4. Ramai yang komen drama ni best tapi saya tak berkesempatan untuk tonton lagi.

    ReplyDelete
  5. berapa mgu dh akak stop layan k-drama... hari tu xtau tgk apa tgk ceta lama memories in alhambra

    ReplyDelete
  6. love the story line, tapi korean huaaaaa

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »