Thursday, April 8, 2021

Koleksi Sambal Sempena Ramadan

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Minggu depan dah mula puasa kan.. Makanya gigihlah meneroka ke Shopee mencari sambal kering buat pelengkap hidangan bersahur.. Kena ada sambal baru kick.. hahaha.. Sha beli 3 jenis sambal..

Inilah dia sambal-sambalnya..

Paling memikat dah tentulah sambal garing Che'Nor ini.. Cumanya packaging dia mengelirukan.. Besar plastiknya tapi isinya secoet je.. hahaha.. 

Sambal goreng jawa Mak Wan ini memang berbaloi beli.. Sedap wei.. Puas hati.. Kena dengan selera Sha..

Sambal Tempe Cincang Terangkat ini tak berapa kena dengan Sha tapi okay dibuat kudapan semasa membaca atau menonton filem..

11 comments:

  1. sambal menyambal la akak bulan puasa ni :)

    ReplyDelete
  2. Sambal garing che nor tu memang sedap. Selalu makan dan buat stok hehehe

    ReplyDelete
  3. Banyak tu koleksi sambal kaksha. Senang siap siap dan ready sambal pembuka selera di bulan puasa :)

    ReplyDelete
  4. banyak koleksi sambal dia..:)

    ReplyDelete
  5. ye satu kemestian sambal segera ni, lagi-lagi untuk waktu sahur...mkana ngan telur mata goyang nasi putih panas,..dah cukup macam tu je

    ReplyDelete
  6. Wahhh terbaik lah sha,standby byk ni hehee ^_^

    ReplyDelete
  7. wahhhh saya jarang makan sambal garing ni. Sambal Che Nor tu famous betul ye

    ReplyDelete
  8. Dulu kalau puasa beli je sambal2 untuk lajukan mkn nasi time sahur/ time xsempat masak. Ni tak cari lagi sambal.

    ReplyDelete
  9. ini persiapan ramadhan yang penting ni..hhehehe

    ReplyDelete
  10. wahhhh betul x sabar nk sambut ramadan ni ;-)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »