Wednesday, April 14, 2021

Drama China | Killer And Healer (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang paling stress untuk ditonton.. Jomlah sama-sama stress.. Tengok di SINI.. hahaha.. Sejak mula bersiaran sampailah episod akhir, ada je yang mati.. sudahnya tinggal hero je yang hidup.. Gitu.. sampai ada yang suruh tukar tajuknya kepada The Tragic Life of Jiang Yuelou.. hahaha.. Drama ini menarik sebab setiap episod tu intense tau.. Ada je perkara mendebarkan yang akan jadi.. Jiang Yuelou seorang polis yang sangat berdedikasi dalam usaha membanteras penjualan opium dan menjadikan bandar Jin sebagai bandar yang bebas jenayah.. Dibantu Chen Yu Zhi dan rakan-rakan yang lain usaha Jiang Yuelou bukanlah mudah sebab musuhnya berada didepan mata, berselindung disebalik kebaikan.. Bayangkan bila Jiang Yuelou ingatkan dah berjaya hapuskan San Ye, eh muncul pula yang lain.. Rupanya San Ye yang sebenar sangat pandai berselindung dan mengambil kesempatan mempergunakan orang disekelilingnya.. Memang best sesekali layan drama stressful macam ini.. hahaha..

Drama ini boleh ditonton secara online di Youtube channel MGTV Drama.. Ada sarikata Bahasa Inggeris..

Mao Zi Jun as Jiang Yue Lou
Polis yang tegas dan bertanggungjawab.. Sentiasa berusaha membanteras penggunaan dan penjualan opium.. Memang berdedikasi namun mempunyai masalah psikologi yang serius.. Berjaya dikawal dengan bantuan Dr. Chen Yu Zhi..

Ian Yi as Chen Yu Zhi
Sahabat baik Yue Lou.. Selalu ada untuk membantu penyiasatan dan merawat masalah psikologi Yue Lou.. Sanggup mengorbankan nyawanya dalam usaha membantu Yuelou.. 

Chen Yu Cheng as Zhan Jun Bai
Jahat ini.. Muka je nampak innocent and sweet tapi dia punya jahat nauzubillah.. Memang kejam gila la.. Selamba je membunuh tanpa rasa bersalah.. Paling jahat bila dia gunakan mak Yuelou untuk bunuh Yuelou.. Kejam gila..

Drama: Killer And Healer
Also Known As: Han Gwan Bat Chi Gong Lau Yut, Hen Jun Bu Si Jiang Lou Yue
Director: Sam Ho
Genres: Suspense, Historical, Crime, Drama
Country: China
Episodes: 37
Aired: Mar 3, 2021 - Mar 24, 2021
Aired On: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Sunday
Original Network: Mango TV
Duration: 40 min.
A story that follows two men who are polar opposites-one kills, while the other heals. One is a violent cop and the other is a compassionate doctor. Together they support and redeem each other during troubled times. 
Jiang Yue Lou  heads the Jingcheng Police Station and  appears neither good nor evil.  Yet smugglers tremble at the thought of him. 
While investigating an opium case in Hong Kong, Yue Lou encounters Yu Zhi who learns that Yue Lou suffers from  bipolar disorder. Although initially reluctant to undergo treatment, Yue Lou eventually opens up to Yu Zhi. Despite their differing values they slowly become close friends. Meanwhile, warlord Zhan Jun Bai, tycoon Zhao Jing Ming and rogue gangster Zhou Huo continue to make trouble, even attempting to murder Yue Lou. At this time, the secrets from the past start to bubble to the surface.
(Source: ChineseDrama.info)


【Killer And Healer】OST | Mao Zijun and Yi Bochen

17 comments:

  1. ala kesiannya tinggal hero dia je yg hidup. tragis betul hidup dia..

    ReplyDelete
  2. my ofismate tengok drama ni, dia pun kata stress, tinggal hero je..dia kata tk yah tengoklah..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang stress pun.. bertahan sebab dua watak utama tu je..

      Delete
  3. Killer dan healer. Macam racun dan penawar gitu

    ReplyDelete
  4. nmpk nya sy x boleh tgk laa dah laa skrg mmg tgh stress hehehehe

    ReplyDelete
  5. Thanks, Sha utk saranan ini 😊

    ReplyDelete
  6. Nanti ika tengok. nampak menarik :)

    ReplyDelete
  7. finally habis juga kak sha tgk cita ni ! lepas ni nak tggu review handsome siblings plak heheh

    ReplyDelete
  8. Tragis cerita ni.. tak nk tgk la huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »