Thursday, April 15, 2021

Random Photo #10 2021

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bertemu lagi dalam entry bergambar yang entah apa-apa tema dia.. hahaha.. Makanan, minuman dan juga apa sahaja yang berjaya tertangkap di telefon, kita kongsi disini.. Mohlah tengok.. Owh ya.. Sha mohon maaflah kalau entry ini berjaya mengganggu emosi anda di bulan puasa ini ye.. hehehe.. Tak tahu nak kongsi entry apa pagi ini.. hehehe.. Ampunkan saya wahai pengunjung..

Cantikkan tin dia, letak pula sebelah-sebelah macam ini.. Satu harganya RM2.50.. Sha beli dekat kedai runcit je.. Kalau pasaraya mungkin murah lagi kot..

Sekilo RM4, makanya Sha beli 5kg terus.. RM20 je.. Puaslah makan mangga.. hehehe

Roti kek yang cantik.. Gabungan warna pink dan hijau bersama krim putih.. Rasa biasa je.. Beli sebab warna dia tu memikat.. hahaha.. Pengaruh visual sungguh..

Sha makan laksa beras ini di Laksa Lubuk, Kuala Kangsar.. Memang lain rasa dia dari laksa yang kita biasa makan.. Lebih kenyal dan padat.. Kenyang sampai ke petang.. hehehe..

Internet percuma dari Shopee untuk belaja bulan Mac.. Hahaha.. Banyak sebab beli Basikal Amani dan Imani.. Yeah!! Boleh layan drama dekat Youtube.. hehehe..

Cupcake jiran sebelah rumah bagi.. hehehe.. Red valvet..

Sebabkan satu drama dekat Youtube ini, Sha beli Super White Coffee tu.. hahaha.. Pengaruh sangat.. Sedap cuma kena bancuh dalam cawan besar.. Yang paket kecik-kecik tu satu RM1 je.. Saja beli.. hahaha..

14 comments:

  1. memang la belanja makanan pd bulan puasa meningkat sbb makan berat 2x sehari...

    ReplyDelete
  2. Hehe..gembira je tengok gambar makanan. jangan tergoda dah lahhh :P

    ReplyDelete
  3. Selamt berpuasa kak.
    Kami kat ofis memang ada stok super white coffee tu, incase kalu berbuka dlm kereta, mmg kami bancuh siap2 bwk bekal dlm kereta minum air tu

    ReplyDelete
  4. semua best dan sodap ... buah mangga tu tengah murah memang puas la beli dan makan..

    ReplyDelete
  5. Laksa tu tergugat tengoknya 😊

    ReplyDelete
  6. Banyaknyaaa dapat internet percuma yes tuu, sampai 100gb hahaha. Saya biasa dapat dalam 10gb je hehehe

    ReplyDelete
  7. Terliur tengok kopi tu tapi tengah pantang. Haha. Saya kalau minum or makan gula and dairy banyak nanti breakout

    ReplyDelete
  8. sedapnyaaaaa laksaaaaa... mana laa nk cari laksa sedap kt KL niiiiiii

    ReplyDelete
  9. Paling terliur tengok laksa tu!

    ReplyDelete
  10. Tak pernah nampak pula nescafe tin tu. Cantik tinnya.

    ReplyDelete
  11. Seronoknya tengok gambar kak sha hehe meriah dengan makanan!

    ReplyDelete
  12. Adehh nyesal.tgk time Bulan Posa ni hihii

    ReplyDelete
  13. mangaaa!! sejak2 ni suka gila atie makan apa saja kaitan dgn manga

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »