Sunday, April 4, 2021

Filem US | Knock Knock (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Setelah bertangguh terlalu lama, akhirnya berjaya juga Sha tengok filem ini.. Memang sakit hati tahap tak ingatlah lepas habis tengok filem ini.. Jangan percayakan orang asing walaupun orang asing tu nampak tak berbahaya..

Seorang lelaki yang tinggal berseorangan dirumah bila isteri dan anak-anaknya pergi bercuti didatangi dua orang perempuan asing.. Mulanya lelaki tu berat nak bagi dua perempuan tu masuk rumah dia namun dua perempuan tu berjaya juga masuk dengan muka mereka yang nampak innocent itu.. Malangnya bila dua perempuan yang diaangka innocent mula menunjukkan perangai gila mereka dan akhirnya berjaya membuatkan lelaki tu mengadakan seks dengan mereka.. Keesokkan paginya lelaki tu menghantar dua perempuan tu balik namun malamnya malapetaka sebenar pun berlaku.. Dua wanita tu kembali dan mula membuat huru hara.. Memang gila dan psiko.. Lelaki tu ditinggalkan tertanam diruang belakang dengan rumah yang tunggang terbalik dan mayat rakannya bila isteri dan anak-anaknya balik.. 

https://youtu.be/p3Um7u5Ijkw - alternet ending

Knock Knock
2015 ‧ Thriller/Horror ‧ 1h 39m
Evan, a dedicated father and husband, opens his house to Genesis and Bel, two women who claim to be stranded. Things take a turn for the worse when they each begin to seduce him.


3 comments:

  1. FUhhh menarik! boleh cuba cari cite ni sha..

    ReplyDelete
  2. omg omg omg !!!! i love this kind of genre yg woman watakkkkkk strong mcm ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »