Thursday, April 1, 2021

Filem Thailand | Nemesis (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha terjumpa sebenarnya filem Thailand ini.. Bila baca sinopsis filem ini nampak menarik walaupun ringkas je.. Lepas tu susah nak cari review atau details lebih panjang mengenai filem ini.. Makanya Sha cubalah tengok..

Filem ini mengisahkan tentang Manop/Shiva yang mengalami masalah psikologi yang sangat kritikal.. Bila dia jadi diri sendiri dia adalah Manop namun bila dia ingin melakukan pembalasan atas tragedi lampau dia akan menjadi Shiva.. Perancangan rapi yang dibuat berjaya menimbulkan kegerunan pada musuh yang dicari.. semuanya bermula pada tragedi 7 tahun lepas bila Manop dituduh membunuh isterinya atas pengaruh dadah.. Dia ditahan dan dirawat sebagai pesakit kurang siuman.. Setahun lepas tu, beliau mula membalas dendam pada semua yang terlibat.. Memang ganas dan tak ada belas kasihan.. Malam kejadian dipanggil The Night of Nemesis..

Movie: Nemesis
Genres: Action, Thriller
Country: Thailand
Release Date: Mar 5, 2020
Duration: 1 hr. 22 min.
A former psychiatric patient seeks vengeance and aims to take down a gang of underworld criminals after a tragic accident sees his beloved family killed.
(Source: IMDb)

10 comments:

  1. wahh bole layan citer siam ni mak.. 😅

    ReplyDelete
  2. Ada split personality..ganas2 yg seram..

    ReplyDelete
  3. Split personality. Filem thriller Thailand mesti best.

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaa cita ni ! nak cari la.. suka story tgg split personality ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best atie.. bila dia bertukar ke watak Shiva, ganas giler..

      Delete
  5. Replies
    1. Actually ada lagi tapi mungkin sebab filem ini tak berapa popular, tak ada gambar pelakon yang lain..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »