Tuesday, April 27, 2021

FIlem US | Mortal Kombat (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Saja tengok filem ini walaupun ramai yang kata merepek.. Memang merepek pun.. Hahaha.. Kalau tak suka babak darah-darah, ganas-ganas, jangan lah tengok.. Sebab ganas habis.. hahaha..

Kisahnya bermula bila Hanzo, isteri dan anaknya dibunuh kecuali seorang anak yang berjaya disembunyikan.. Anak tu dibesarkan dan berlegasi.. Kembali ke masa depan, Cole Young seorang peninju diburu oleh Sub-Zero namun berjaya diselamatkan oleh Jax.. Semasa Cole Young bertemu dengan rakan Jax iaitu Sonya Blade mereka diserang rakan Sub-Zero namun selamat.. Rupanya Cole Young merupakan pahlawan bumi yang sepatutnya bertarung di universe tapi cuba dihalang penjahat yang ingin menjajah bumi.. Gitu.. Filem Mortal Kombat ini dibuat berdasarkan game kalau tak silap Sha.. Sha tengok memang suka-suka jelah.. Bolehlah untuk hujung minggu punya cerita tapi tak sesuai untuk tontonan kanak-kanak..

Mortal Kombat
2021 ‧ Action/Fantasy ‧ 1h 50m
Hunted by the fearsome warrior Sub-Zero, MMA fighter Cole Young finds sanctuary at the temple of Lord Raiden. Training with experienced fighters Liu Kang, Kung Lao and the rogue mercenary Kano, Cole prepares to stand with Earth's greatest champions to take on the enemies from Outworld in a high-stakes battle for the universe.

6 comments:

  1. Filem berdasarkan game memanglah merepek hiks!

    ReplyDelete
  2. dapat bayangkan dia punya merepek tu macam mana. mesti macam ganas terlampau tak boleh nak brain. hehe

    ReplyDelete
  3. Sebab baca review omputih pun ramai kutuk so malas nak tengok. Jiwa halus, tak suka filem gaduh-gaduh ni. Hehe

    ReplyDelete
  4. joe taslim tu org indon kann.. ;p

    wak pon rasa nk tgk gak mortal kombat ni tapi cerita merapu tu yg tunggu nnti2 lahh., hehehe

    ReplyDelete
  5. rasanya memang dari game sebab ada nama hanzo tu haha

    ReplyDelete
  6. ehhh kak sha dah tgk? waaaaa cepat betul.. atie nak tgk juga ni.... even org ckp tak best. .haahah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »