Saturday, May 29, 2021

Drama Korea | Star With a Secret (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama paranormal dan romantis lakonan Sung Hoon ini hanya ada 5 episod je.. Kisah seorang artis yang mempunyai rahsia tak disangka.. Semasa dikejar wartawan, tiba-tiba je artis ni melarikan diri dari sesi penggambaran dan bertukar menjadi budak sekolah.. Memang sweetlah tengok gandingan hero dan heroin.. Drama mengenai sumpahan kerana dikhianati percintaan hingga beri kesan pada diri dizaman hadapan.. Gitu..

Drama: Star With a Secret
Also Known As: Suspicious Hallyu Star, My Secret Star, Susanghan Hanryuseuta
Genres: Comedy, Fantasy, Supernatural
Country: South Korea
Episodes: 5
Aired: Dec 27, 2020 - Dec 31, 2020
Aired On: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Sunday
Duration: 15 min.
A made -for -web drama about an unusual romance between a Hallyu star and a driven entertainment reporter.
He is hiding a big secret- he turns into a little boy after touching a woman., Regular exposure to the public has left him with little choice but to lie to his fans, in order to cover up his situation. 
The reporter has stopped at nothing in the past to land exclusive celebrity scoops, so it's no wonder she’s the one to uncover the star’s awkward predicament. 
 Through honest communication, she gains empathy for him, one which allows her to help him heal his heart.  Will their encounter make her think twice about reporting her findings on this Hallyu star?
(Source: Arirang TV)

3 comments:

  1. alamak, dah sedap2 dewasa kena jadi budak sekolah yang kena gi sekolah balik? nightmare bagi saya hahaha

    ReplyDelete
  2. Tengok sung hoon mesti teringat dia dance dengan so min dalam Running Man. Cerita paranormal best jugak tengok ni.

    ReplyDelete
  3. macam best jer, nnt boleh masuk list masa lockdown nnt hihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »