Tuesday, May 4, 2021

Filem US | Nobody (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Ganas gila Mr. Nobody ini bila dah mengamuk.. Filem ini bermula dengan sebuah rumah yang dimasuki pencuri namun tuan rumah tak buat apa pun walau dekat tangan dia ada kayu golf.. Siap suruh anak dia lepaskan pencuri tu.. Semuanya sebab dia tahu pistol yang pencuri tu guna tak ada peluru.. Paling sedih bila orang keliling memperlekehkan dia.. Walhal, okay je cuma kehilangan duit bukannya nyawa pun.. Anak dia pun tak hormat dia, dahlah memang tak berapa ngam dengan dia.. Tapi bila anak perempuan dia hilang rantai tangan terus dia pergi cari pencuri tu.. Cumanya bukan pencuri tu yang ambil rantai tangan anak dia, dan masa dekat rumah pencuri tu dia dengar tangisan bayi jadi dia blah dari rumah tu.. Bengang, marah membuatkan dia mengamuk dekat sekumpulan manusia yang cuba buat pasal dalam bas yang dinaiki beliau.. Memang mengundanglah kan.. Salah seorang tu adik mafia, bila dah jadi macam ini memang berlanjutanlah beliau diserang.. Babak pergaduhan yang dihidangkan memang ganas dan brutallah..

Kalau tak minat keganasan, Sha tak cadangkan untuk tengok filem ini..

Nobody
2021 ‧ Action/Thriller ‧ 1h 32m
Hutch Mansell fails to defend himself or his family when two thieves break into his suburban home one night. The aftermath of the incident soon strikes a match to his long-simmering rage. In a barrage of fists, gunfire and squealing tires, Hutch must now save his wife and son from a dangerous adversary -- and ensure that he will never be underestimated again.

5 comments:

  1. sama lah..tak suka cerita ganas sgt..

    ReplyDelete
  2. klu yg ganas mcm ni..... atie suka hahaha

    ReplyDelete
  3. jalan cerita dia menarik. Susah jugak conflict dalam family ni. cerita ganas terlampau kadang okay je tengok :)

    ReplyDelete
  4. mcm menarik..kat astro ada tak?

    ReplyDelete
  5. Jalan cerita macam menarik. Tapi kalau ganas-ganas sangat akak ngeri huhuhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »