Friday, May 7, 2021

Pokok Bidara Berbuah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada kongsikan pasal Pokok Bidara ini dalam entry bertajuk Random Photo #7 2021.. Kali ini Sha nak update pokok ini dah mengeluarkan buah.. Akhirnya.. hehehe.. Memang tak sangkalah.. Ingatkan daun semata-mata.. Harapnya buah ini akan membesar cantiklah.. Banyak buahnya.. Bergugus-gugus..

Makin merimbun daunnya..

Besar dan sihat..

Kemain banyak lagi buah dia..

Pertama kali tengok pokok Bidara yang berbuah..

Banyakkan..

15 comments:

  1. banyak jugak buahnya.. syok nya bila dapat hasil.. seronok..

    ReplyDelete
  2. buah bidara sedap dimakan begitu aje. rapuh n manis buah gitu. kalau ada d pasar memang abam kie beli.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, dah ada hasilnya..sedap ni..crunchy..

    ReplyDelete
  4. ini jenis pokok yang kacuk ye kak? nampak buah besar dan lebat... seronok betul tengok kan../. mesti hari-hari nak belek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. kacuk ini Dana..
      Tu lah tak sangka dia keluar buah..

      Delete
  5. Sedap buah bidara, macam epal kecik2 . Pernah tanam sepokok dulu kat rumah . Tapi dah mati

    ReplyDelete
  6. Saya ingatkan pokok bidara ni jenis besar tinggi. Rupanya comel je pokoknya. Alhamdulillah banyak juga buahnya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokoknya memang jenis besar Fizah.. Ini belum membesar lagi ini.. Baru 5 bulan usianya..

      Delete
  7. Bestnyaaa. Hasilnya pon byk 😁

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »