Saturday, May 1, 2021

Random Photo #11 2021

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jomlah kita tengok apa yang menarik dari Galeri telefon Sha.. hehehe..

Rezeki pertama di bulan Ramadan.. Lontong kering katanya.. Jiran sebelah rumah bagi.. Anak-anak Sha pula suka je bila nampak nasi impit, kuah kacang dan rendang.. Selesai untuk menu berbuka Imani hari Isnin dan Selasa.. Sedap sangatlah tu..

Alhamdulillah.. Rezeki bulan Ramadan.. Kami terima bukan sahaja kurma tetapi beberapa keperluan dapur sebagai hadiah Ramadan.. Ada yang menyampaikannya pada sekolah agama Amani dan Imani.. Bila tertulis di situ hadiah Ramadan, memang gembiralah.. Pertama kali rasa kurma ini.. Memang sedap.. Encik suami terus cari di Shopee dan bubuh siap-siap dalam cart.. Hehehe..

Baru beli tapi tak sempat lagi nak minum.. Asal nak minum je dah kenyang masa berbuka.. hehehe.. Ada yang dah rasa ke?

Tambah koleksi mask Imani.. Hehehe.. Imani je yang pakai facemask kanak-kanak ini.. Warna merah tu cantik betul..

Yeah!! Berjaya beli kurma ini dekat Shopee..

Beli facemask dewasa.. Kena beli lebih sikit sebab Amani pun dah pakai facemask dewasa..

Jumpa gula-gula ini dekat DIY, macam menarik.. Sha belilah sebungkus, memang menarik rasa dia.. Berpudina dan bergaram.. hehehe..

Sambal ini sedap wei.. Sha beli dekat Shopee.. Memang best makan waktu sahur..

Kejadian berlaku hari Khamis.. Angin kuat dan hujan lebat gila.. Tumbanglah sebatang pokok merentangi jalan..

Yeah!! Akhirnya berjaya shopping di Bakers Cottage.. hehehe.. Lama dah geram nak makan tart telur dengan Burn cheese cake tu.. hehehe..

10 comments:

  1. Sedap kurma tu kan. Puasa kali ini banyak pula saya makan kurma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Kak Amie.. Memang kali ini Sha pun banyak makan kurma..

      Delete
  2. Cantikkkk lah face mask tu! Warna warni. Warna pun comel je.
    Okey tak face mask tu kak sha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mask dewasa tu okay.. mask kanak2 tu ada yang putus talinya.. tapi masih okaylah..

      Delete
  3. Teringin nak cuba susu pisang Dutch Lady. Tapi belum berkesempatan untuk beli. Susu kurmanya sedap.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah rezeki Ramadan dapat menikmati macam-macam. Face mask saya pun dah susut. kena restock juga ni. Roti bakers cottage tu sedap sebab sos topping dia macam bolognese dan rasa herba sikit. saya suka :)

    ReplyDelete
  5. x try lagi air2 tu wpn dah nmpk beberapa kali hahaah

    ReplyDelete
  6. sedap kan tart dekat bakers' cottage tu! Suka makan. Sebelum ni beli ayam dia fuhhh jatuh cinta terus! Dah la murah

    ReplyDelete
  7. betul la, tgk mask merah tu cantik warnanyaaaa

    ReplyDelete
  8. Nampak sangat akak tengah lapar, mask tu nampak macam kuih warna-warni pula huhuhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »