Saturday, May 22, 2021

ebook | Puaka PKP oleh Khairul Nizam Khairani

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah keluarga Akif yang baru berpindah ke Kuarters Sri Bukit dan dikenakan perintah berkurung disebabkan Covid19.. Sepanjang perintah berkurung, Akif dan penduduk di kuarters itu melalui kejadian pelik.. Kemunculan makhluk menyerupai manusia tapi berkepala babi, kehilangan penghuni kuarters dan bunyi ketukan yang pelik.. Memang sangat misteri bila mana manusia-manusia yang hilang semuanya mengalami simptom bergejala sebelum hilang.. Tapi malangnya bila sampai ke penghujung cerita, kebenaran yang dibongkarkan membuatkan Sha tergamam.. Penulis memberikan plot twist yang tak dijangka.. Kesudahan yang boleh menimpa sesiapa sahaja.. Silalah patuh SOP untuk kebaikan semua..

Sha baca dan selesai pada 21.05.2021..

Sha beli ebook dan baca di aplikasi Google Play Books
Published October 21st 2020 by Penerbit X

8 comments:

  1. PKP pun boleh jadi berpuaka kan.. sherammm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.. bila tertekan, macam-macam boleh jadi..

      Delete
  2. menarik tu ending dia plot twist. semakin banyak buku dan cerita berkisahkan PKP dan musim C19 ni. Relate dengan apa yang berlaku sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. pandai penulis gunakan plot PKP..

      Delete
  3. ni puaka dari golongan kayangan ke? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. yelah agaknya.. punca kejadian adalah majlis perkahwinan.. Faham-faham jelah..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »