Sunday, May 2, 2021

ebook | Puaka Rumah Sewa oleh Aida Anggerik

Assalamualaikum..
Hye semua..

Siri kali ini menggunakan seorang sahaja penulis.. Mengisahkan sebuah rumah sewa yang sering bertukar penghuninya sehinggalah 4 orang pelajar duduk disitu.. Azim, Nizam, Rio dan Aaron berjaya duduk disitu selama dua minggu sebelum mula diganggu.. Paling ekstreme bila Azim boleh nampak apa yang mengganggu mereka dan Rio dsembunyikan makhluk tersebut.. Usaha mendapatkan semula Rio dan membersihkan rumah tersebut dari jin akhirnya berjaya menemukan mereka dengan satu misteri yang tak disangka..  Garapan yang menarik dari penulis..

Sha baca dan selesai pada 01.05.2021..

Sha beli dan baca di aplikasi Google Play Books..
Published March 2019 by Penerbit X

7 comments:

  1. Cerita macam ni buat seram bila tinggal sorang sorang. Macam terbayang bayang pulak. huhu

    ReplyDelete
  2. rumah sewa tu dekat dgn kubur ke apa? ;-)

    ReplyDelete
  3. novel ini nipis je kan, laju boleh abis baca cuma kalau dana, takkan baca waktu malam ... takut heheheh

    ReplyDelete
  4. kalau cita hantu kan, tak best pun tak pa.. jnji ada scene serammm

    ReplyDelete
  5. Akak dah lama tak baca buku. Rindunya... kena start balik ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »