Thursday, May 27, 2021

Filem US | Wrath of Man (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang ganas dan kejam.. Rasanya baru kali ini kot Sha tengok lakonan Jason Statham yang agak kejam.. Selalu tu macam flirtious dan strait..

Kisah H yang mencari perompak yang membunuh anaknya.. H ini kira macam somebody yang gelap jugalah.. Bila cuba cara ganas dan kejam pun masih tak boleh nak cari pembunuh anak dia, H joint syarikat security yang bawa duit tu.. Sebab orang bawah H syak mungkin kejadian rompakan tu ada kena mengena dengan orang dalam.. Jadinya si H ini pun tukar identiti dan menyusup masuk jadi security dalam syarikat tu.. Bermula dengan temuduga H, kemudian baru imbas kembali kenapa H kerja dekat syarikat tu dan siapa perompak sebenar.. Memang tak sangkalah perompak tu rupanya bekas askar camtu.. Memang pertembungan tak tersangkalah yang orang dalam tu selalu bersama H..

Menariklah filem ini, cuma lebih ganas dan tak sesuai tonton dengan anak-anak.. Tak ada babak 18sx.. 

Wrath of Man
2021 ‧ Action/Thriller ‧ 1h 59m
Mysterious and wild-eyed, a new security guard for a cash truck surprises his co-workers when he unleashes precision skills during a heist. The crew is left wondering who he is and where he came from. Soon, the marksman's ultimate motive becomes clear as he takes dramatic and irrevocable steps to settle a score.


8 comments:

  1. selain ganas mesti byk darah darah kan?

    ReplyDelete
  2. lamanya x layan cite omputih sejak drama2 korea menguasai minda heheheh..

    ReplyDelete
  3. Suka tengok Jason Statham dalam filem aksi. Eh, post malone pun ada berlakon gak.

    ReplyDelete
  4. Bila macam ni mesti banyak aksi yang mendebarkan.

    ReplyDelete
  5. action thriller ..hehe tak minat tgk sgt tp adek suka tgk cite mcm ni..kalau dia bukak kene layan huhu

    ReplyDelete
  6. nampaknya kena cari jugak cerita ni.. sesekali layan thriller.. tambahan hero mmg power.

    ReplyDelete
  7. Jason statham ni walaupun botak tapi hensem. Eh ke situ plak. Haha

    ReplyDelete
  8. Ganas Dan krjam? Aaa xmo laa

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »