Thursday, May 20, 2021

Filem India | Zombie Reddy (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Hahaha.. Memang kelakar gilalah filem ini.. Zombie dia scary tapi masih mampu buat kita sebagai penonton bergelak ketawa dengan jalan ceritanya.. Serius part diorang bubuh balang air dekat muka zombie tu memang kelakar.. Tu belum lagi bila hero keluar nak pergi ambil kereta dan mercun meletup, jenuh hero mengelak.. Hahaha..

Kisahnya seorang saintis ini cuba buat vaksin untuk virus corona tapi malangnya mangsa yang diuji bertukar jadi zombie.. Bermula dengan kawan hero dan habis merebak ke seluruh kampung.. Rupanya ubat yang boleh pulihkan diorang di luar jangkaan.. Memang menariklah cerita ini untuk tontonan santai..

Zombie Reddy
2021 ‧ Action ‧ 2h 5m
Director: Prashanth Varma
Story by: Prasanth Varma
Mario, a game developer, and his friends, get caught up in the rivalry between two families and a mysterious zombie attack in Rayalaseema where they go to attend a friend's wedding.

5 comments:

  1. First time nampak filem india berkaitan dengan Zombie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. menarik tau.. seram tapi kelakar.. hehehe

      Delete
  2. takut da org nk cucuk vaksin. tkt jd zombie plak hahaha

    ReplyDelete
  3. ada nampak movie ni tapi takut tak best. nanti nak layan jugak lah sebab kelakar sinopsis dia

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »