Sunday, May 30, 2021

Filem US | Army of the Dead (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Gigihlah Sha tengok filem ini walaupun tak berapa yakin akan keberanian diri sendiri.. Hahaha.. Filem ini agak menakutkan jugalah walaupun macam tak logik.. Tapi ialah filem kan, manalah ada logiknya pun.. Sekadar penghibur dengan mesej yang kita sebagai penonton nak ambil atau tak sahaja.. 

Filem yang bermula dengan seekor alpha zombie yang terlepas dari kurungan askar akibat kemalangan telah menyebabkan bandar Vegas menjadi padang jarak padang terkukur.. Bandar yang terpaksa ditutup kerana dipenuhi zombie.. Mereka yang terselamat dari serangan zombie mengalami trauma namun ada pihak yang inginkan duit dan harta yang terdapat dibawah tanah bandar Vegas.. Satu pasukan telah dibentuk demi mendapatkan harta tersebut.. Setiap orang yang menyertai pasukan ini mempunyai motif yang tersendiri.. Hanya seorang sahaja yang terselamat.. Mereka terpaksa berdepan dengan zombie alpha yang ganas akibat marah bila queen dia dipancung.. Memang gilalah.. Seram dia lain macam walaupun tak logik.. Hahaha.. 

Army of the Dead
2021 ‧ Horror/Action ‧ 2h 28m
After a zombie outbreak in Las Vegas, a group of mercenaries takes the ultimate gamble by venturing into the quarantine zone for the greatest heist ever.

4 comments:

  1. Best tapi jalan cerita tak logik, dah mcm zombie busan yg tahun lepas keluar tu

    ReplyDelete
  2. oo pasal zombie..nak tengok juga tetapi tak tertengok lagi...sibuk kerja..huhuhu

    ReplyDelete
  3. dah add to list dah. cuma mcm sha jugak la, mencari keberaniaan.. he he he...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »