Wednesday, May 5, 2021

Novel | Artifak oleh Maria Kajiwa

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel terbaru dari penulis ini memang best.. Kali ini mengisahkan tentang sebuah pedang yang membawa badi orang mati dari zaman lampau.. Diburu untuk dijadikan alat dalam emlaksanakan ilmu hitam malangnya terjatuh ke tangan Khalid dan Khalid menjadi buruan ramai pihak termasuklah badi dari pedang tu.. Pertemuan antara Khalid dan Arshad walaupun sekejap berjaya menjadi titik tolak dalam kehidupan Khalid.. Kerana bantuan Arshad, Khalid berjaya melepaskan diri dari mereka yang memburu beliau dan juga badi pedang puaka tersebut.. 

Bila sudah mahu berubah jangan sesekali ingin kembali ke pada kegelapan kerana yang ada hanyalah perkara tak baik dan memudaratkan..

Sha baca pada 02.05.2021 dan selesai pada 04.05.2021..

Koleksi peribadi Sha..
Published March 2021 by Fajar Pakeer

3 comments:

  1. macam best buku ni. nanti nak try cari :)

    ReplyDelete
  2. Moral of them story : kena kuat semangat kalau ingin berubah.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »